bron afbeelding: Leo Schachter Diamonds

Leo Schachter, wiens beroemde internationale diamantbedrijf al bijna 70 jaar zijn naam draagt, is overleden.

Leo Schachter Diamonds, een toonaangevende leverancier van Amerika’s belangrijkste retailers in juwelen, werd in 1952 in New York opgericht en werd meer dan vier decennia lang de grootste diamantexporteur van Israël. De Leo Schachter Group is actief op acht locaties op vijf continenten en heeft meer dan 1.000 vrouwen en mannen in dienst uit een groot aantal culturen, op het gebied van productie, productontwikkeling en marketing.

Leo Schachter is 50 jaar lang een DTC zichthouder geweest, een status die toegang geeft tot een breed scala aan ruwe diamanten ontgonnen door De Beers. Vandaag is het bedrijf ook een zichthouder bij Alrosa, ’s werelds grootste diamantmijnbouwgroep.

De medewerkers, die elk bijdragen aan het rijke tapijt dat de bedrijfscultuur heeft gevormd, komen uit een zeer breed scala aan culturen, religies en etnische achtergronden. Misschien is de grootste voldoening het vermogen om een ondernemersgeest te behouden terwijl de onderneming zich ontwikkelt tot een verticaal geïntegreerd wereldwijd bedrijf.

Leo Schachter wordt door kenners van de branche beschouwd als een van de meest innovatieve wereldwijde diamantbedrijven in de zich vandaag snel ontwikkelende sector. Leo Schachter was een pionier in de ontwikkeling van juwelenmerken en blijft de industrie leiden in het ontwikkelen van nieuwe en creatieve manieren om succesvol nieuwe diamantgebruikers op de markt te brengen.

Lees hier meer over de Leo Schachter merken, zoals ze die zelf op hun bedrijfswebsite uitleggen:

The Leo Diamond®

Oorspronkelijk geïntroduceerd in 1999, is de Leo Diamond® de eerste diamant die ooit is gecertificeerd als zichtbaar helderder. De Leo Diamond® heeft een unieke facetopstelling die resulteert in meer vuur en schittering.

Elke Leo Diamond® wordt geleverd met GSI- of IGI-certificering van zijn 4C’s en heeft ook een GemEx certificaat dat de lichtprestaties documenteert en zijn superieure vuur en schittering aanstipt in vergelijking met conventionele diamanten met vergelijkbaar karaatgewicht, kleur en helderheid.

LVE®

LVE® is een exclusieve diamantcollectie die de levenslange reis van de liefde viert. Briljante, handgemaakte diamanten in prachtige nieuwe ontwerpen hebben een aangrijpende en symbolische thread en vertegenwoordigen de unieke reis van liefde in al haar complexiteit en wonderlijkheid.

LVE® ronde briljante diamanten worden geslepen tot ideale verhoudingen en bereiken maximale schittering en schoonheid, wat resulteert in het felbegeerde niveau van precisie dat het kenmerkende hart en pijlenpatroon vormt. LVE® fancy shape diamanten – Princess en Cushion – worden op basis van veeleisende parameters geslepen om te voldoen aan onberispelijke kwaliteitsnormen. LVE® is ook verkrijgbaar met Forevermark®-diamanten.

Ideal by Schachter Diamonds®

Ideal by Schachter Diamonds® is een precisie slijpwijze die het volledige potentieel van elke diamant ontgrendelt en consistent een groter en helderder uiterlijk geeft. Dit komt door een zeer specifieke set van acceptabele parameters die strenger is dan elke andere in een laboratorium gesorteerde ideal cut diamant.

The Ideal by Schachter Diamonds® Round heeft 58 facetten, elk precies gesneden om de lichtretour te maximaliseren, waardoor het kenmerkende harten- en pijlenpatroon in de ronde vorm ontstaat. The Ideal by Schachter Diamonds® Princess wordt in laboratoria gesorteerd voor optimale verhoudingen en volgens de hoogste normen geslepen voor een verbluffende helderheid en glinstering.

Peonia Diamond®

Deze prachtig bewerkte diamant is geïnspireerd op de majestueuze en verfijnde pioenroosbloem – een symbool van geluk en van een gelukkig huwelijk. Door middel van kunst, wetenschap en vaardigheid vangen de vakmensen betrokken bij de Peonia Diamond® de delicate schoonheid en betekenis van de bloem in een duurzaam wonder van vakmanschap.

Wanneer bekeken door een diamantloupe, ziet men de delicate bloemblaadjes van de pioenroos stralen vanuit het midden van de diamant, terwijl het zicht vanuit de onderkant een levendige bloemenuitbarsting vertoont. Het resultaat is een glorieuze lichtverspreiding die conventionele ronde diamanten overtreft. De Peonia Diamond® wordt door Prince Jewellery in Hong Kong, China en Taiwan verkocht en is ook verkrijgbaar in Thailand, Indonesië en Australië.

“Leo Schachter, een icoon van de diamantbranche. Moge zijn herinnering een zegen zijn voor allen die hij kende.”

Sylvain Goldberg