Het synthetische merk Lightbox is nu realiteit. Steve Coe, haar algemeen directeur, bespreekt de vooruitzichten van het project.

In mei schudde De Beers de industrie duchtig wakker door de nakende lancering van een lijn van modesieraden met synthetische diamanten aan te kondigen. Lightbox Jewelry begon zijn producten in september op internet te verkopen en verkent nu nieuwe groeimogelijkheden.

De belangrijkste mogelijkheid om het bedrijf te ontwikkelen zal komen wanneer De Beers in 2020 de bouw van een fabriek voor productie van $ 94 miljoen in Oregon heeft voltooid. Deze faciliteit zal elk jaar bijna 500.000 karaat ruw produceren en Lightbox het grootste deel van zijn goederen bezorgen. Deze nepdiamanten worden toegevoegd aan de huidige productie van de Ascot fabriek in het Verenigd Koninkrijk.

Voorlopig verkoopt het bedrijf zijn juwelen alleen op de eigen website, maar is het van plan partnerships aan te gaan met winkeliers om te verkopen op internet en in winkels.

Partners

Volgens Steve Coe, Managing Director van Lightbox, hebben verschillende retailers al interesse getoond in het product.

We hebben voorlopige besprekingen gehad met sommigen, maar zoals we vanaf het begin duidelijk hebben gemaakt, zal de eerste stap zijn om het product via e-commerce te verkopen,” zegt hij. “We willen graag een paar retailers in 2019 kunnen integreren. Om eerlijk te zijn, zal de operatie dit jaar vrij beperkt zijn, omdat we moeten wachten tot onze nieuwe fabriek in Portland, Oregon, in 2020 in gebruik wordt genomen. Dan hebben we echt een groot volume waarmee we op een bredere basis van retailers kunnen inzetten.

Lightbox zal waarschijnlijk in 2019 samenwerken met minder dan 10 retailers, hoewel deze bedrijven mogelijk meerdere winkels hebben, vervolgt hij. Op de lange termijn moeten de sieraden aan retailers worden aangeboden, of het nu gaat om onafhankelijke bedrijven met slechts één winkel of nationale ketens.

Lightbox richt zich in eerste instantie op de Amerikaanse markt, omdat dit de grootste groep consumenten vertegenwoordigt. Het merk zou verder kunnen uitbreiden als het aanbod na 2020 toeneemt, zegt Steve Coe.

Meer kleuren

Het kan ook het aangeboden kleurenpallet uitbreiden, voegt hij eraan toe. Lightbox richt zich momenteel op witte, roze en blauwe nepdiamanten tot 1 karaat en schuift eigen onderzoek naar voren dat laat zien dat consumenten synthetische diamanten beoordelen als een nogal aangenaam dagelijks product, en niet als een juweel dat ze zouden kopen om de belangrijkste levensfasen mee te markeren. Dat is de reden om dewelke ze kleurrijke, relatief goedkope modesieraden aanbieden voor $ 800 per karaat, in plaats van zich te richten op de bruidsmarkt. Met inbegrip van het zetten, zal geen van deze producten meer dan $ 1.000 in de detailhandel kosten.

Ik kan me voorstellen dat we over twee tot drie jaar verschillende tinten roze en blauw zullen ontwikkelen“, zegt Steve Coe. “We kunnen de huidige kleuren lichter of donkerder maken, maar ook anderen testen. Geel lijkt een vrij voor de hand liggende keuze, maar we kunnen ook kiezen voor lichtgroen of paars. We zouden echt verschillende kleuren kunnen uitproberen en de wetenschappers van Element Six [de industriële en synthetische diamanteenheid van De Beers] onderzoeken dit al.

Niet alle kleuren zijn even eenvoudig te maken. Lightbox medewerkers hebben al laten zien dat ze verschillende tinten roze en blauw kunnen produceren, evenals paars en lichtgroen,” zegt Steve Coe. “Rood is moeilijker te bekomen“, zegt hij. Het is daarom onwaarschijnlijk dat Lightbox snel rood zal aanbieden.

De eerste producten die Lightbox aanbiedt zijn oorbellen en kettingen met een eenvoudig en klassiek ontwerp.

Tot nu toe was de feedback zeer positief“, zegt Steve Coe. Maar dit is slechts het begin. We hebben veel mogelijkheden om in de toekomst interessantere ontwerpen te ontwikkelen. “Het bedrijf werkt met zijn onafhankelijke designers aan nieuwe ontwerpen waarin het huidige assortiment maten en kleuren is verwerkt. Naar verwachting zullen deze producten binnenkort op de markt verschijnen,” voegt hij eraan toe. Andere ontwerpen worden geproduceerd in 2019.

Lightbox heeft onlangs bevestigd dat het binnenkort armbanden en stapelbare ringen gaat aanbieden.

Natuurlijke diamanten nog steeds voor altijd

Sommige handelaren vrezen dat de komst van De Beers in het synthetische segment de vraag naar ruwe en natuurlijke diamanten in categorieën met een lagere waarde zal schaden. Steve Coe is echter van mening dat de zakelijke kansen die worden gecreëerd groter zijn dan het schijnbare risico dat consumenten synthetische stenen vervangen tegen dezelfde prijs als synthetische diamanten.

We denken echt dat Lightbox een extra optie is“, zegt Steve Coe. “Kleur speelt een zeer belangrijke rol in de productlijn (roze en blauwe stenen). Het is dus heel anders dan natuurlijke diamanten. Bovendien lijken deze diamanten meer geschikt voor geschenken buiten de speciale gelegenheden, persoonlijke aankopen of voor jonge tienermeisjes. Er is heel weinig overlapping met traditionele natuurlijke diamanten.

De impact van Lightbox op de markt als geheel zal om een andere eenvoudige reden zeer beperkt zijn: de jaarlijkse productie is minimaal in vergelijking met meer dan 100 miljoen karaat natuurlijk ruw materiaal dat elk jaar uit de grond komt, zegt hij.

Concurrentie

Door synthetische producten als een leuk en betaalbaar product op de markt te brengen, hanteert De Beers een andere aanpak dan andere marktspelers die synthetische stenen vaak aanbieden als een goedkoop alternatief voor bruidsjuwelen. De strategie van Lightbox weerspiegelt volgens Steve Coe wat consumenten de onderzoekers van De Beers aangegeven hebben: machinaal geproduceerde diamanten zien er geweldig uit maar zijn niet geschikt voor verlovingsringen.

Het enige wat we proberen te doen, is een product aanbieden dat precies voldoet aan de eisen van de consument“, zegt hij. “Dit lijkt een goede manier om deze piste te verkennen, om onze kansen op commercieel succes te maximaliseren. Wat andere leveranciers van nepstenen doen, is hun keuze. Naar mijn mening missen ze een kans om het modesieraden segment te betreden. Maar dat is niet ons probleem.sylvain goldberg

“Luxe is en blijft naar mijn mening zeldzaamheid, creativiteit, elegantie en niet de massaproductie van synthetische producten.”

Sylvain Goldberg