Lightbox, het spraakmakende lab gekweekte diamantmerk van De Beers, blijft zijn aanwezigheid doen voelen in de niet-digitale wereld, met een trunk show deze week op een cruiseschip en een pop-up winkel volgende maand in Los Angeles.

De pop-up draait van 8 tot 14 februari in het winkelcentrum Westfield Century City. Het zal dezelfde vierkante kubus van 400 vierkante voet zijn die vorig jaar verscheen in het Oculus winkelcentrum in het Westfield World Trade Center in New York City. Maar deze keer zal het een wat voorraad bevatten om daadwerkelijk verkoop te realiseren.

In plaats van mensen alleen maar op de iPad te laten bestellen, dachten we dat we de werkelijke transacties zouden laten overlappen,” zegt chief marketing officer Sally Morrison. “Dus hebben we een klein beetje voorraad bij de hand.

De L.A.-winkel plant evenementen rond zowel Valentijnsdag als ‘Galentijnsdag’ en zal groepen vrouwen en lokale influencers ontvangen.

In overeenstemming met de vakantie, zal Lightbox oorbellen en kettingen in roze hartvorm lanceren, die ook op de site zullen worden verkocht.

Lightbox is nog steeds klein, heel start-up-y“, zegt Morrison. “We proberen heel flexibel te zijn en zoveel mogelijk dingen te doen voordat we op een grootschalige manier naar de markt gaan, eens we veel inventaris en veel productie hebben. Dus we proberen een paar dingen uit. Het helpt ons om feedback te krijgen op ons assortiment, wat mensen van deze categorie vinden. Het is heel interessant, allemaal heel hands-on.

Ze zegt dat de vraag op de website “heel gezond is geweest en onze verwachtingen heeft overtroffen. We proberen het allemaal te beheren. ”

Het merk had plannen aangekondigd om via retailers te verkopen, maar voor nu is het geen haast, zegt Morrison.

We zijn in gesprek met sommige [retailers], maar we hebben dat een beetje naar achteren geschoven“, zegt ze. “Er is iets meer vraag dan we hadden verwacht. De plannen zijn niet veranderd, maar de tijdlijn is verzet. Dat gaat ons goed van dienst zijn. Wat we met klanten leren zal ons helpen bij het vormgeven van het assortiment en het trainingsmateriaal. Dat is geen slechte zaak, en het is nogal belangrijk. Je leert veel meer door met 100 mensen praten in een winkelsituatie dan met een website.

Velen in de laboratoriumsector hebben de beweringen van De Beers betreurd dat consumenten niet geïnteresseerd zijn in door de machine gemaakte bruidsjuwelen en dat verlovingsringen het grootste deel van hun activiteiten zou zijn. Maar Morrison zegt dat de persoonlijke feedback die het heeft gekregen aangeeft dat het merk op de goede weg is. “Als consumenten begrijpen dat het een gefabriceerd product is, denken ze dat het goedkoper moet zijn en zien ze het meer als een accessoire,” zegt ze.

Lightbox stukken verkopen voor $ 800 per ct.. Sinds het debuut eind september, is op de site consequent wat misschien wel het meest “disruptieve” item is, een 1 ct. witte hanger voor $ 800 plus montage, uitverkocht.

We vullen de voorraad om de paar weken aan“, zegt Morrison, eraan toevoegend dat het van plan is om er wat bij de hand te hebben in Los Angeles.

De Lightbox fabriek begint volgend jaar met de productie in Portland, Oregon.