Lightbox, het in het laboratorium gekweekte diamanten juwelenmerk van De Beers, heeft de ingebruikname van zijn nieuwe faciliteit in Portland, Oregon, met een paar maanden vertraagd als gevolg van de COVID-19 pandemie.

Het gebouw zelf en de installatie-infrastructuur [zijn] al voltooid, en we zitten nu in een fase van het installeren en in gebruik nemen van het depositiemateriaal,” zei Lightbox CEO Steve Coe. “Om een veilige werkomgeving te garanderen, hebben we dit inbedrijfstellingsproces moeten vertragen omdat we werken in overeenstemming met de richtlijnen van de staat en de lokale richtlijnen… en we geloven dat deze nieuwe werkpraktijken de volledige inbedrijfstelling van de installatie met niet meer dan een paar maanden zullen vertragen“.

Hij verwacht dat het productiecentrum nu de volledige productie zal bereiken tegen het einde van het eerste kwartaal van 2021, in vergelijking met het vorige schema voor het vierde kwartaal van dit jaar. Het merk handhaaft zijn vooruitzichten om 200.000 karaat geslepen lab-gekweekte diamanten per jaar te produceren zodra de faciliteit volledig operationeel is, voegde Coe toe.

In de tussentijd heeft Lightbox zijn faciliteit in het Verenigd Koninkrijk op volle capaciteit gehouden om ervoor te zorgen dat het voldoende voorraad heeft wanneer zijn retailpartners hun winkels beginnen te heropenen, en om aan de de lopende online verkoop te voldoen.

We zien nog steeds een aanzienlijke online vraag naar ons product en verwachten dat de distributie ervan later in het jaar zal toenemen naarmate de fysieke winkels weer opengaan“, aldus Coe. “We moesten een korte pauze inlassen bij het begin van de pandemie, maar de verkoop gaat nu verder in een positieve richting op [ons online verkoopplatform], evenals op de e-commercesites van onze groothandelspartners, Reeds en Bloomingdale’s.

Lightbox debuteerde eind 2019 bij Reeds en Bloomingdale’s, zijn eerste uitstapje naar bakstenen verkooppunten. Het zal verdere kleinhandelsuitbreiding onderzoeken zodra de pandemische situatie stabieler wordt. Coe voegt hieraan toe dat het merk nieuwe productlanceringen voor later op het jaar plant.

De Beers onthulde zijn Lightbox-merk in Mei 2018, aankondigend dat de juwelen aan $800 per karaat worden geprijsd. De prijsstructuur markeerde een aanzienlijke verstoring in de in het laboratorium gekweekte diamantmarkt, die gewoonlijk zijn product met een korting tegenover natuurlijke diamanten in de groothandel verkoopt.

Coe verwacht niet dat Lightbox zijn huidige prijsstrategie zal wijzigen in het licht van de COVID-19-crisis.

Onze prijsstelling van 800 dollar per karaat is eenvoudigweg gebaseerd op onze productiekosten, plus een redelijke winstmarge,” zei hij. “Voor de nabije toekomst geloven we dat deze prijsstelling een duurzame bedrijfsvoering op lange termijn ondersteunt.