Afbeelding: Loev

Als er ooit enige vraag was of lab-gekweekte diamanten een impact zouden hebben op de sector, wel, dan hebben we nu wel zeker ons antwoord gekregen.

Afgezien van een recent rapport dat lab-grown diamanten nu naar verluidt ongeveer 10% van de Amerikaanse verkoop van diamanten verlovingsringen uitmaken, hoeft men niet veel verder te kijken dan het aanbod van de markt.

Terwijl een groot aantal huidige merken en ontwerpers recentelijk lab-grown collecties hebben uitgebracht (sommige maken de overstap naar uitsluitend lab-grown), zijn er anderen die nieuw op het toneel verschijnen en niet alleen hun debuut maken als moderne juweliers, maar ook als specifieke lab-grown diamantjuweliers.

Een daarvan is het Zwitserse Loev, een bedrijf dat pas in 2022 werd opgericht. “Geïnspireerd door de glamour van vintage juwelen en bewondering voor gedurfdere silhouetten, verkent de huisstijl van Loev het verleden en het heden en houdt ervan noties van vrouwelijkheid en mannelijkheid uit te dagen in hun unisex-collectie, een knipoog naar moderne iconen van empowerment,” luidt de verklaring van het merk.

Loev zwarte email ring

Loev Toi et moi ring in 18k gerecycled geel goud met zwart email, 0,6 ct. lab-gekweekte Asscher-geslepen diamant en 0,06 ct. t.w. lab-gekweekte ronde diamanten
Afbeelding: Loev

Zelfs de meest verstokte consument van natuurlijke diamanten (of detailhandelaar) kan worden overgehaald om één van Loevs opvallende ringen, armbanden of oorbellen te proberen.

Loev groene email asscher ring

Toi et moi ring in 18k gerecycled witgoud met groen email, 0,6 ct. lab-gekweekte Asscher-geslepen diamant en 0,06 ct. t.w. lab-gekweekte ronde diamanten.
Afbeelding: Loev

Loev email diamant armband

4 mm band in 18k gerecycled witgoud met groen email en 0,5 ct. t.w. lab-gekweekte diamanten
Afbeelding: Loev

Met een toi et moi stijl (zeer van deze tijd maar ook een solide klassieker) zijn de verlovingsringen van de Zwitserse juwelier met lab-gekweekte Asscher-geslepen of ronde diamanten verrukkelijk met of zonder levendig glazuur, een dambord-stijl lay-out van diamanten als een van de hoogtepunten van de collectie. De ringen hebben een manier om over de vinger te kronkelen, vooral wanneer er twee aan elkaar gekoppeld zijn (het merk demonstreert dit op verschillende manieren op zijn Instagram).

Zo’n opstelling maakt duidelijk dat deze ringen zowel voor verloving als voor mode kunnen worden gedragen, en hun grootte verleent een toegankelijkheid die de grenzen van het geslacht doet vervagen: niet zo groot en grof dat ze als “mannelijk” worden bestempeld, niet zo klein dat ze als “vrouwelijk” worden bestempeld (maar wat hebben die termen tegenwoordig eigenlijk nog voor zin om sieraden te beschrijven).

Loev ingegraveerde 6mm band

Eternity gegraveerde 6 mm band in 18k gerecycled geel goud met 1,4 cts. t.w. lab-gegroeide diamanten
Afbeelding: Loev

De volledige collectie kan worden bekeken op de website van Loev.