LVMH zag een inzinking in de verkoop van sieraden en horloges in het eerste kwartaal, aangezien de COVID-19 pandemie leidde tot de sluiting van de meeste van haar wereldwijde winkels.

De omzet voor de categorie daalde met 24% tot 792 miljoen euro (861,3 miljoen dollar) voor de drie maanden die eindigen op 31 maart, zei het bedrijf vorige week. De verspreiding van de uitbraak beïnvloedde luxeproducten in alle belangrijke markten van het bedrijf.

Het economische klimaat is verstoord door een ernstige gezondheidscrisis die de afgelopen weken heeft geleid tot de sluiting van winkels en productielocaties in de meeste landen, evenals tot de opschorting van internationale reizen“, aldus LVMH.

De verkoop bij Bulgari is gedaald als gevolg van de sluiting van winkels, met name in Azië. Die regio had de langste sluitingen tijdens het kwartaal, aangezien het virus zich pas in het laatste deel van de periode wijd verspreidde in de rest van de wereld. Terwijl TAG Heuer en Hublot een positief begin van het jaar hadden, had een vermindering van de bestellingen door de detailhandelaars later in het kwartaal, een negative invloed op beide horlogemerken. Echter, TAG Heuer’s nieuwe smart watch kende een succesvolle lancering.

De omzet van de groep voor het eerste kwartaal – inclusief sieraden, wijnen en gedistilleerde dranken, mode en cosmetica – daalde met 15% tot 10,6 miljard euro (11,52 miljard dollar).

LVMH verwacht ook voor het tweede kwartaal een zwakke omzet, maar kan de volledige impact niet inschatten zonder te weten wanneer de zaken weer normaal zullen verlopen in de gebieden waar het bedrijf actief is.

We kunnen alleen maar hopen dat het herstel zich geleidelijk zal voltrekken vanaf mei of juni na een tweede kwartaal, dat nog steeds sterk zal worden beïnvloed door de crisis, met name in Europa en de VS“, voegde het bedrijf eraan toe.