LVMH is overeengekomen een meerderheidsbelang te kopen in de eigenaar van twee Franse juwelenproducenten in een poging de productiemogelijkheden van Tiffany & Co. te versterken.

De luxegroep krijgt de controle over Platinum Invest, de houdstermaatschappij van zowel Orest als Abysse, zei het donderdag. De deal moet definitief zijn voor het einde van de zomer van 2023 en is onderworpen aan goedkeuring van de regelgevende instanties, voegde het bedrijf eraan toe.

Orest, opgericht in 1963, maakt sieraden in twee fabrieken in Oost-Frankrijk. In 2018 injecteerden private-equitybedrijf Andera Partners en investeringsbank Bpifrance fondsen in het bedrijf, wat leidde tot de oprichting van moedermaatschappij Platinum Invest. In 2022 nam deze entiteit Abysse over.

In totaal beschikt Platinum Invest over een netwerk van vijf werkplaatsen in de regio Grand Est in het oosten van Frankrijk, waar 800 mensen werken. Deze teams zullen “uitzonderlijke juweelontwerpen uit de ontwerpstudio van Tiffany & Co. in New York City tot leven brengen“, aldus LVMH, dat Tiffany in 2021 overnam.

Deze overname is een belangrijke stap voor Tiffany,” zei Anthony Ledru, CEO van het in New York gevestigde juwelenmerk. “Het stelt ons in staat om ons streven naar het hoogste kwaliteitsniveau te versterken en tegelijkertijd onze productiecapaciteit uit te breiden om aan de groeiende vraag van onze klanten te voldoen.