Tiffany & Co. en LVMH hebben hun publieke geschil beslecht en zijn akkoord gegaan met een verlaagde prijs voor hun overnameovereenkomst nadat de Franse luxegroep vorige maand had afgehaakt.

LVMH zal $131.50 per aandeel voor Tiffany betalen, in plaats van de $135 waarmee de bedrijven eind 2019 instemden, kondigden ze in een gezamenlijke verklaring aan. Dat verlaagt de waarde van de oorspronkelijke overeenkomst met $420 miljoen op $16,2 miljard.

We zijn erg blij dat we een overeenkomst hebben bereikt met LVMH tegen een aantrekkelijke prijs en dat we nu verder kunnen gaan met de fusie“, aldus Tiffany’s voorzitter Roger Farah.

De twee bedrijven kondigden de eerste overnameovereenkomst aan in november vorig jaar, maar de relatie werd wrang nadat de coronaviruspandemie de vraag naar luxeartikelen had geschaad en Tiffany’s aantrekkingskracht als overnamedoelwit had verminderd. LVMH trok zich in september terug uit de overeenkomst en beweerde later dat de Amerikaanse juwelier de crisis verkeerd had beheerd, wat leidde tot het indienen van een rechtszaak in Delaware door Tiffany.

De partijen hebben nu het geschil beslecht en LVMH heeft alle regelgevende goedkeuringen ontvangen die het nodig heeft om de overeenkomst door te laten gaan, bevestigde de verklaring van donderdag. Andere belangrijke bepalingen van de overeenkomst blijven ongewijzigd.

De fusie zou begin van 2021 moeten plaatsvinden, onder voorbehoud van de goedkeuring van de Tiffany-aandeelhouders en de gebruikelijke slotvoorwaarden,” zeiden de bedrijven.