Macy’s en J.C. Penney noteren een sterke verkoop in hun sieradendivisies in het vierde fiscale kwartaal.

Macy’s zei ook dat het een nieuwe strategie zou implementeren om zich te focussen op de categorie, evenals op andere producten die het belangrijkst voor de klanten zijn.

[We zijn van plan] te investeren in gebieden waar het bedrijf al een sterk marktaandeel heeft om onevenredige groei te bewerkstelligen“, aldus het bedrijf. “Deze categorieën zijn jurken, mooie sieraden, dure items, herenpakken, damesschoenen en beauty.

De retailer zal die divisies inzetten om verkeer naar andere delen van zijn winkels door te sluizen, zei hij.

We weten dat Macy’s een topbestemming is voor [die categorieën]“, zei de CEO van de warenhuisketen, Jeff Gennette, tijdens een analistenoproep. “Wanneer een klant bij ons langskomt om in een van deze categorieën te winkelen, hebben we de mogelijkheid om cross-shopping binnen de winkel te stimuleren, wat het enorme concurrentievoordeel is van een warenhuis.

De retailer is ook van plan om ongeveer 100 posities op executive niveau te elimineren om zijn managementstructuur te stroomlijnen en de kosten te verlagen.

Tegelijk merkte J.C. Penney op dat juwelen in het vierde kwartaal tot de best presterende divisies behoorden.

We hebben al zinvolle stappen ondernomen om verbeteringen aan te brengen in belangrijke business units zoals vrouwenkleding, actieve kleding, speciale-maten kleding en mooie sieraden“, aldus J.C. Penney CEO Jill Soltau.

We weten dat we sneller moeten handelen om de fundamenten van retail te herstellen, om onze capaciteit te ontwikkelen die in essentie gericht zijn op op het voldoen aan de wensen en behoeften van onze klanten, en ervoor te zorgen dat onze digitale en gewone winkelactiviteiten naadloos werken om een ervaring te bieden die bij de klanten aanslaat“, voegde ze eraan toe.