Foto: Christie’s – Magnificent Jewels veiling – New York – 11 december 2019

Een robijnen broche met een prijskaartje van meer dan 5 miljoen dollar zal onder de hamer gaan op een Christie’s Magnificent Jewels veiling in New York, gedomineerd door juwelen uit particuliere collecties.

Het stuk, dat in totaal 11,20 karaat Birmese robijnen, smaragden, diamanten en natuurlijke parels bevat, wordt aangeboden door het Virginia Museum of Fine Arts. Het komt uit de collectie van Jessie Ball duPont, een bekende filantroop, en de echtgenote van de multimiljonair zakenman Alfred duPont. De broche, die deel zal uitmaken van Magnificent Jewels veiling van 11 december, heeft een voorverkoopraming van $3.5 miljoen tot $5.5 miljoen.

Christie’s biedt ook een Tiffany & Co. Belle Époque Colombiaanse smaragd en diamanten ring van 9,11 karaat, uit dezelfde collectie. Dat stuk wordt geschat op 500.000 tot 700.000 dollar.

Een ander Belle Époque stuk, een Kasjmir saffier- en diamanten ring met een gecombineerd gewicht van 30,14 karaat, afkomstig uit een vooraanstaande New Yorks nalatenschap, wordt geschat op 3,5 miljoen dollar tot 5,5 miljoen dollar.

Andere opmerkelijke items op deze Magnificent Jewels veiling zijn onder andere een 3,07-karaats, fancy-vivid blue, VVS1-heldere diamantring, getaxeerd op 3 tot 4 miljoen dollar, en een 24,13-karaats, D-flawless diamantring met een waarde van naar schatting $2 tot $3 miljoen. Een 23.55 karaat, D-kleur, Harry Winston diamantring zal ook tijdens deze veiling worden aangeboden. Het stuk, dat potentieel internally flawless is, heeft een voorverkoopraming van $2 miljoen tot $3 miljoen.

Andere juwelen uit opmerkelijke particuliere collecties zijn die van de familie Rothschild en Judith-Ann Corrente, een filantroop en CEO van de Metropolitan Opera Association. Tien loten uit de collectie van Marion Oates Charles en drie van Deeda Blair’s, twee socialites die banden hebben met verschillende presidenten, schrijvers en beroemdheden, zullen ook te zien zijn op de veiling.

Hoogtepunten uit de collectie zijn te zien bij Christie’s Los Angeles op 30 en 31 oktober, alvorens in november, voorafgaand aan de Magnificent Jewels veiling zelf in december, te verhuizen naar Genève en Hong Kong.