foto: HLN.be

Dat Meghan Markle een nieuw stijlicoon is, mag wel duidelijk zijn.

Het is ongelofelijk wat ons overkomt. Binnen tien minuten was onze stock uitverkocht,” vertelde de, van oorsprong Antwerpse, ontwerpster aan Het Nieuwsblad. “Sinds dinsdagavond heb ik er zelfs wat hoofdpijn van, we maken iets uitzonderlijks mee. Nu begrijp ik de kracht van de sociale media. Plots kwamen er van overal ter wereld vragen. We hebben intussen zelfs een wachtlijst moeten aanleggen.”

Meghan Markle schitterde enkele dagen geleden tijdens haar eerste officiële event als Duchess van Sussex aan de zijde van haar prince charming. Opmerkelijk: de kersverse hertogin koos daarvoor voor juwelen van de Antwerpse ontwerpster Vanessa Tugendhaft en dat ging niet onopgemerkt voorbij.

De Antwerpse ontwerpster opereert intussen vanuit Parijs, maar goeide op in Antwerpen en mag onder meer Madonna, Anne Hathaway en Kate Hudson tot haar klanten rekenen. Haar familie handelt al jaren in diamanten en op haar vijftiende ontwierp ze haar eerste juweel. Op haar 23ste volgde haar eerste collectie.

Vanessa T Meghan Markle

foto: vanessa-tugendhaft.com

Vanessa Tugendhaft Joaillerie is een mooi juwelenmerk dat ontworpen door de jonge Antwerpse ontwerper, die het idee had om een ​​diamant toe te voegen aan de beroemde rode draadarmband. Dit sieraad is een succes sinds de lancering ervan en werd inmiddels al gezien in de pols van vele beroemdheden.

De designer van de juwelen die Meghan Markle graag draagt is afkomstig uit Antwerpen en woont sinds enkele jaren in Parijs. Vanessa is sinds haar jeugd betrokken in de magische wereld van het steentje.

Als bedenker van het concept van de diamant op een rode draad die aan de pols gedragen wordt – bekend om zijn spirituele en beschermende eigenschappen – durft Vanessa met succes grondstoffen te mengen.

Het succes volgt onmiddellijk en dit sieraad, dat de naam kreeg ‘Identity’, is een cult-stuk van het merk geworden.

Gestimuleerd door haar eerste succes, blijft Vanessa Tugendhaft volharden in het creëren van nieuwe collecties door het aanbieden van kostbare juwelen in goud met diamanten, die als een tweede huid worden gedragen. In slechts een paar jaar is ze erin geslaagd een onbetwistbare speler te zijn op het gebied van de juwelier. Veel VIP’s zijn al verliefd op haar creaties. In 2010 heeft de jury van ‘Paris Capitale de la Création’ haar geëerd met de eervolle prijs van de Creator van het jaar.

Inmiddels aanwezig in winkels doorheen de hele wereld, heeft het merk in 2012 een eigen winkel geopend, een conceptstore die uniek is. Deze concept store bouwt volledig op het diamantuniversum en bevindt zich in de kern van de wijk Saint-Germain des Près in Parijs. Binnen deze beroemde “diamanten bar” zullen de bezoekers van deze prachtige boetiek in staat zijn juwelen, een fles parfum die subtiel versierd is met diamanten, of zelfs diamant per stuk, te kopen.

meghan markle identity juweel

foto vanessa-tugendhaft.com