Vijfenveertig procent van alle diamantaankopen in belangrijke markten over de hele wereld worden volgens De Beers toegeschreven aan millennials. Zij drijven 59% van de vraag in de Verenigde Staten aan. De industrie blijft zich ontwikkelen voor zowel nieuwe als historische merken. Het is belangrijker dan ooit om de koopgewoonten van millennials en Gen Z-shoppers te begrijpen.

Bread heeft opdracht gegeven tot een onafhankelijke studie van 500 millennials (Amerikaanse consumenten in de leeftijd van 23-35 jaar) over hun juwelen koopgewoonten. De resultaten laten zien hoe hun voorkeuren en benadering van sieraden hun gedrag bepaalt. Bovendien ondermijnt het ook een aantal algemeen geldende verwachtingen.

Bread werkt samen met retailers in het hele land om de betalingen te herbeleven en de klantervaring te transformeren. Bread biedt white-label, op maat gemaakte oplossingen. Deze zijn ontworpen om de zakelijke impact te optimaliseren door het merk van de retailer op de eerste plaats te zetten en de consument mondig te maken via flexibele prijsopties.

Millennials willen kwaliteit, een uniek design en een merknaam.

Meer dan de helft van de millennials (54%) is van plan om dit jaar sieraden te geven als cadeau voor Valentijnsdag. Waarmee houden ze rekening bij deze aankoop? Als het gaat om de sieraden zelf, zijn hun top drie factoren kwaliteit, een uniek design en een betrouwbaar merk.

Vijfenzestig procent van de millennial shoppers geeft het meest om de kwaliteit van de stenen en metalen die ze kopen, terwijl 45% het meest geeft om het vinden van een echt uniek ontwerp. Echter, 86% van de millennials geeft om de merknaam van hun sieraden – wat een sterkere indicator kan zijn voor de kwaliteit en het ontwerp van hun aankoop.

Millennials geven duidelijk prioriteit aan onderscheidende stukken als het gaat om het selecteren van een retailer, met 46% die design als een van de belangrijkste factoren in het kiezen van een juwelenmerk rangschikt. Deze millennials willen niet alleen een garantie van kwaliteit of een hoog prijskaartje, ze willen iets echt speciaals of aangepast vinden dat spreekt voor hun smaak en past bij hun persoonlijke stijl.

Millennials willen bovenal diamanten…

Op de vraag aan welke edelstenen en edelmetalen zij de voorkeur gaven, bleek dat diamanten de beste vriend van de millennials zijn:

  • 50% zei dat ze diamanten wilden ontvangen als geschenk
  • 41 procent zei dat ze wit goud wilden
  • 32 procent wilde zilver
  • 31 procent wilde saffier
  • slechts een magere 6 procent hoopte op palladium dit jaar

Als het gaat om de manier waarop die stenen en metalen worden geproduceerd, zijn de klanten verdeeld. Veertig procent van de millennial shoppers geeft er de voorkeur aan dat hun stenen in het laboratorium worden gekweekt. Twintig procent geeft de voorkeur aan de stenen die worden gewonnen. Verrassend genoeg waren twee van de minst belangrijke factoren voor het kiezen van een juwelendetailhandelaar of hun stenen ethisch gezien afkomstig waren en hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Millennials zijn zich misschien meer bewust zijn van wat ze kopen dan andere leeftijdsgroepen. Toch lijkt het erop dat alleen een specifieke subgroep hun aankopen in de eerste plaats op ethische gronden kiezen.

Ze willen hun juwelenaankopen financieren

Vierenvijftig procent van de millennials overweegt dit jaar juwelen te geven voor Valentijnsdag. Maar slechts 41 procent kan zich zeker de juwelen veroorloven die ze willen kopen. Als ze die aankoop niet comfortabel kunnen doen op een enkele loonstrook, zullen ze kijken naar andere betaalmogelijkheden. ‘Koop nu, betaal later’ financiering kan helpen om de schenking van de sieraden binnen handbereik te brengen. Dat is de reden waarom 69% van de millennials liever winkelen bij een juwelierszaak die rentevrije financiering biedt. Ze hebben bijna vijf keer meer kans om te winkelen bij een juwelier die rentevrije financiering biedt, dan bij een die dat niet doet. Drieënzeventig procent van de duizendjarige juwelierskopers zou kiezen voor rentevrije termijnen boven een korting van 5%. Het kan een enorme motivator zijn als alternatief voor de traditionele kortingen.

In 2020 moet u echt aan de eisen van uw millennial klanten voldoen en hen geven waar ze om vragen.