De Natural Diamond Council (NDC) heeft vier belangrijke trends geïdentificeerd die de uitgaven van de consument aan sieraden deze eindejaarsperiode vorm zullen geven, zo onthulde de groep in een rapport dat eerder deze maand werd gepubliceerd.

De trends van dit seizoen bieden voor elk wat wils, maar zijn vooral aantrekkelijk voor jonge, beginnende diamantkopers,” zei Jill Newman, NDC’s redacteur. “Het is een moderne, eigentijdse mix waarvan wij hopen dat deze de consument zal inspireren om out of the box te denken als het gaat om diamanten sieraden.

De diamanten die in helder, neon en pastelkleurig email of keramiek worden geplaatst was de eerste categorie die in het Eindejaar 2020 Trendrapport wordt genoemd. Gepersonaliseerde juwelen zullen naar verwachting ook populair zijn, met consumenten die geïnteresseerd zijn in stukken die betekenisvolle woorden of letters hebben die hen in staat stellen om zich uit te drukken. Sieraden die kunnen worden gekoppeld aan emotie, zoals de initialen van uw partner of kind, is bijzonder belangrijk dit eindejaarsseizoen, gezien de situatie met de coronavirus pandemie, merkte NDC op.

Shoppers zijn ook kiezen voor statement oorbellen als een middel om op te vallen wanneer mensen elkaar enkel via een computerscherm zien, zelfs voor het dragen van geklede stukken in casual settings, aldus het NDC verslag.

De vierde trend voorziet een toename van verlovingsringen die anders zijn dan de norm, met ruw en zelfs organisch ogende stenen die tractie krijgen als consumenten zoeken naar nieuwe manieren om hun uniciteit te laten zien, evenals hun toewijding.

NDC zal de trends met de consumenten delen door middel van een reeks specifieke functies op de Only Natural Diamonds site en via sociale media vanaf eind oktober tot de eerste week van december.

De consument wil zich nu meer dan ooit uitdrukken en zijn persoonlijke relaties op een unieke en betekenisvolle manier gedenken“, aldus Kristina Buckley Kayel, directeur van de Natural Diamond Council for North America. “Natuurlijke diamant geschenken bieden de authenticiteit en de duurzame waarde die klanten zoeken, terwijl ze van nature persoonlijk zijn en hun gevoel voor stijl vertegenwoordigen“.