De Natural Diamond Council (NDC) heeft actrice Ana de Armas voor het tweede achtereenvolgende jaar gecontracteerd als wereldwijde ambassadrice, terwijl de organisatie zich voorbereidt op de lancering in september van haar volgende reclamecampagne.

In de NDC advertenties zal De Armas – die schittert in de aankomende Bond film ‘No Time to Die‘ en Marilyn Monroe speelt in Netflix’s binnenkort te verschijnen biopic ‘Blonde’ – een 11-delige collectie van de opkomende ontwerper Malyia McNaughton in de spotlight zetten. De collectie zal beschikbaar zijn voor fabrikanten en juweliers om te gebruiken in hun herfst- en eindejaarspresentaties, kondigde de organisatie eind vorige week aan.

Wij hebben het intellectuele eigendom van de juwelen, en het zal vrij zijn voor fabrikanten en detailhandelaars in de natuurlijke-diamantbranche om ze te repliceren,” legde CEO David Kellie uit.

Het vrijgeven van de sieraden aan de handel markeert een afwijking van de inaugurele campagne van de NDC vorig jaar, die kort na de rebranding van haar voorloper, de Diamond Producers Association, plaatsvond. De stukken die in de 2020-advertenties werden gebruikt, waren niet exclusief voor de NDC ontworpen, grotendeels vanwege beperkingen tijdens de pandemie en de krappe tijdlijn na de herlancering, merkte Kellie op.

Voor dit jaar is het de bedoeling dat de hele branche meedoet met de trends die in de campagne worden gepresenteerd. De fabrikanten Rosy Blue, KP Sanghvi en Leo Schachter behoren tot degenen die hebben toegezegd de collectie te zullen produceren, aldus de NDC. De raad zal zijn officiële detailhandelspartners ook exclusieve toegang verlenen tot campagnemateriaal voor gebruik, aldus de raad.

De collectie is opgebouwd rond thema’s die zijn geïdentificeerd in het trendrapport voor de herfst van 2021 dat de NDC in april heeft onthuld, aldus Kellie. Deze thema’s omvatten zware metalen kettingen, diamanten en parels, hoepel oorbellen, genderneutrale sieraden en de klassieke, in marquise geslepen, diamanten verlovingsring.

McNaughton uit Brooklyn is een van de zes ontwerpers uit de Black, Indigenous and people of color (BIPOC) gemeenschap die zijn uitgekozen om deel te nemen aan het Emerging Designers Diamond Initiative van de NDC. Het jaarprogramma, dat in januari van start ging in samenwerking met Lorraine Schwartz, geeft deelnemers 20.000 dollar krediet, samen met mentorschap en toegang tot middelen uit de toeleveringsketen om hun creaties te helpen creëren en op de markt te brengen.

De campagne heeft als thema “Love Life” en bouwt voort op het bredere idee “For Moments Like No Other”, dat de NDC vorig jaar lanceerde.

De komende ‘Love Life’ campagne is geschoten in Europa en zal een reeks frames tonen die gekoesterde levenservaringen vieren, zoals reizen en relaties na een jaar van eenzaamheid,” merkte de organisatie op, die wordt gefinancierd door diamantmijnbedrijven om categoriemarketing over natuurlijke diamanten te stimuleren. “De nieuwe 11-delige NDC collectie zal mevrouw de Armas sieren als ze opnieuw de liefde voor het leven verkent in een post-pandemische wereld.