Pandora verwacht dat zijn jaarresultaten voor 2020 de eerdere voorspellingen van het bedrijf zullen overtreffen, aangezien de sterke verkoop in het vierde kwartaal zwaarder woog dan het negatieve effect van de beperkingen door het coronavirus.

De Deense juwelier verwacht dat de omzetgroei ten minste één procentpunt beter is dan het hoogste niveau van zijn eerdere uitingen. Het voorspelde aanvankelijk dat de omzet met 14% tot 17% zou dalen. De winst van de detailhandelaar vóór rente en belastingen (EBIT) zou ook het hoogste eind van de voorspelde 17,5% tot 19% van Pandora moeten overtreffen.

Pandora begon [het vierde kwartaal] met een positieve groei in oktober en november”, aldus het bedrijf. “Ook de omzet in december is boven verwachting.

De stijging van de omzet was grotendeels te danken aan een herverdeling van de consumentenbestedingen van reizen en diensten naar geschenken en discretionaire goederen,” aldus Pandora. Die omzet compenseerde ruimschoots het feit dat de pandemie het bedrijf dwong om in het vierde kwartaal 10% van zijn fysieke winkels tijdelijk te sluiten.

Pandora zal zijn volledige resultaten op 4 februari vrijgeven.