De World Federation of Diamond Bourses (WFDB) heeft Peter Meeus ingehuurd als extern adviseur. Hij zal de organisatie helpen om haar positie op het gebied van laboratoriumdiamanten en andere bedrijfsmatige zaken te verfijnen.

Synthetische diamanten zijn een grote zorg in de branche, en veel handelsorganisaties die in de afgelopen 20 jaar zijn opgericht, zijn niet gericht op het verdedigen van de natuurlijke diamantsector, zo vertelde WFDB voorzitter Ernie Blom.

De taak van de WFDB is om de belangen van de midstream te beschermen, zei Blom. De organisatie heeft een grote ledenbasis en de bevoegdheid om zijn leden te disciplineren, wat bijzonder belangrijk is wanneer het over laboratorium-gekweekte-diamant kwesties zoals het mengen van pakketten en niet-openbaarmaking komt, vertelde hij.

Dit is…nieuw terrein [voor de WFDB], en het is onze bedoeling om er op de meest professionele en zorgvuldige manier mee om te gaan,” legt Blom uit. “Vandaar het idee om een externe adviseur als Peter Meeus in te schakelen“.

Meeus is overheidsadviseur voor de diamanthandel voor de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR), en was directeur van het Antwerp World Diamond Centre (AWDC) en HRD Antwerp. Hij was voorzitter van de Dubai Diamond Exchange en staat aan het hoofd van het World Diamond Mark programma van de WFDB.

De 30 jaar ervaring van Peter Meeus….evenals zijn uitgebreide netwerk in Afrika en zijn kennis van diamantcertificering en…laboratoriumdiamanten, zullen de WFDB de juiste middelen verschaffen om een strategie uit te stippelen om onze 30.000 leden bij te staan,” voegde Blom eraan toe.