Afbeelding: Peter Pilotto

De bruidsjuwelen van prinses Eugenie hadden alles te maken met smaragden, op haar bruiloft met Jack Brooksbank op vrijdag 12 oktober.

De UK royal droeg een tiara gemaakt van briljant- en roosgeslepen diamanten pavé-gezet in platina, met een grote smaragdgroene middensteen omgeven door zes smaragden aan weerskanten. De centrale smaragd is 93,70 karaat groot, volgens nieuwssite The Inquisitr.

De grootmoeder van prinses Eugenie, koningin Elizabeth, leende haar de Smale-Kokoshnik tiara. Deze werd ontworpen door Boucheron voor Dame Margaret Greville in 1919, die het aan de moeder van de koningin naliet in 1942.

Eugenie droeg ook een bijpassend paar diamanten en smaragdgroene oorhangers, die de bruidegom haar als huwelijksgeschenk gaf, zei Kensington Palace.

Voor haar avondreceptie in Royal Lodge Windsor droeg de prinses die oorbellen met een haarspeld, die ze ook van de koningin leende. De Wheat-Ear broches, die zowel als haarschuif of broche kunnen worden gedragen, zijn oorspronkelijk in opdracht van William IV in 1830 vervaardigd voor zijn vrouw, Queen Adelaide. Ze werden in 1837 doorgegeven aan koningin Victoria en uiteindelijk aan koningin Elizabeth in 1952.

De koningin droeg één van de beroemde Cullinan-diamanten – de hartvormige, 18,80-karaats Cullinan V – als het middelpunt van een broche, volgens Town & Country.