De wereldwijde juwelenindustrie focust op een Japanse innovatie: in het lab geproduceerde diamanten die chemisch, fysiek en optisch identiek zijn aan natuurlijke diamanten. Wie is Pure Diamond Lab?

Pure Diamond Lab, een Japans bedrijf, is in staat diamanten te cultiveren waarvan de eigenschappen identiek zijn aan die van natuurlijke diamanten en die daarom certificeerbaar zijn door de GIA (Gemological Institution of America). Deze diamanten worden gekweekt in de gecontroleerde omgeving van de laboratoria van het bedrijf met behulp van zuiver koolstofmateriaal, wat resulteert in een assortiment “flawless” diamanten die in het laboratorium worden gekweekt, met superieure optische eigenschappen dan natuurlijke diamanten.

Deze diamanten kunnen worden gekweekt in een breed spectrum van kleuren, waaronder ook kleuren die niet in de natuur voorkomen. Deze kunnen bijvoorbeeld de markt voor zeldzame rode en blauwe diamanten direct danig verstoren. De Beers Jewelry, een juwelenfabrikant met een aandeel van 30% in de wereldwijde diamantmarkt, heeft de technologie en de in het laboratorium gegroeide diamanten al in haar nieuwste collecties verwerkt.

Een belangrijke onderscheidende factor die Pure Diamond Co. Ltd. van haar concurrenten onderscheidt, is de ontwikkeling van blockchain technologie voor de diamantmarkt. Informatie over de kweek, verfijning en evaluatie van de diamant die in het laboratorium wordt gekweekt, wordt verzameld en gedigitaliseerd om een profiel te creëren dat beschikbaar is voor de eindconsument, waardoor de transparantie wordt vergroot en de winkelervaring wordt geoptimaliseerd.

Overigens is de Chief Technology Officer van Pure Diamond Blockchain, Junma Kawasaki, de bekende “White Hat” -hacker die de hack van de $ 500 miljoen NEM Coincheck in januari heeft opgelost. De heer Kawasaki gelooft dat het ontwikkelingsproject van Pure Diamond Blockchain “de juiste manier is om blockchain te gebruiken“, en Pure Diamond Lab-producent Hideyuki Abe voegt eraan toe dat technologie “een verhaal aan elke diamant toekent“.

Diamanten die in het laboratorium worden gekweekt, zoals die van Pure Diamond Lab, transformeren ook de wereldwijde diamantindustrie door deze duurzamer en ethischer te maken. Diamantcultuur in het laboratorium vermindert de druk op de vraag naar diamantmijnen die een bedreiging vormen voor het milieu. Pure Diamond blockchain technologie vermijdt ook de distributie van “conflictdiamanten“, dat wil zeggen diamanten gedolven in oorlogsgebieden en verkocht om meer conflicten te financieren.

Om dit laboratoriumproject voor diamant uit te rollen, is het bedrijf van plan om de Pure Diamond Coin (PDC) ICO, een cryptocurrency verkregen door Pure Diamond Farm Singapore, te gebruiken om apparatuur en R & D te financieren, waarbij volgens sommige bronnen twee derde van de investeringen wordt geïnvesteerd; de absolute limiet wordt geschat op 200 miljoen USD. Bovendien bevindt het bedrijf zich momenteel in de laatste fase van de registratie van het intellectuele eigendom, wat zijn positie in de in de laboratoriumindustrie gekweekte diamant verder zou moeten versterken. Het doel is om stap voor stap de toekomst van de diamantindustrie te veranderen, waardoor Pure Diamond Blockchain een opwindend project wordt om in de gaten te houden.