Afbeelding: Sienna Star – Sotheby’s

Sotheby’s zal volgende maand op haar veiling in New York een ring met een mooie, felgele diamant aanbieden, die naar schatting tot 3 miljoen dollar kan opbrengen.

Het juweel van de Mayfair ontwerper Glenn Spiro, genaamd The Sienna Star, is een van de grootste fancy vivid yellow diamanten die ooit op een veiling zijn gebracht,” aldus Sotheby’s woensdag. Het juweel is een van de topstukken op de Magnificent Jewels veiling van 9 juni. De veiling zal juwelen tonen voor de “Roaring Twenties 2.0” als mensen terugkeren naar het sociale leven na afloop van de lange lockdowns, merkte Sotheby’s op.

Een privécollectie van zes juwelen met een gezamenlijke schatting van meer dan 13 miljoen dollar vormen een ander belangrijk lot op de veiling in New York. Daartoe behoort een halsketting van Andrew Clunn, bezet met 28 ovaalvormige diamanten van in totaal 168 karaat, met een topschatting van 3 miljoen dollar, en een smaragd-geslepen, 23,59 karaat, D-kleur, intern foutloos, type IIa diamanten ring met een hoogste taxatie van ongeveer 2,8 miljoen dollar.

Een Colombiaanse smaragd en diamanten guirlande ketting van Harry Winston, geschat op maximaal 2,5 miljoen dollar, en een 13,02-karaats Birmese robijn ring, gemonteerd door Carvin French, met een top taxatie van 2 miljoen dollar, maken ook deel uit van de collectie. De opbrengst van de verkoop van deze zes items zal aan liefdadigheid worden geschonken.

Daarnaast zal Sotheby’s een Bulgari ring met een 25,29-karaats Kasjmir saffier geflankeerd door diamanten laten zien, die naar verwachting tot 3 miljoen dollar kan opbrengen. Ondertussen zal een gemodificeerde vierkante briljant geslepen, 3,75-karaat, fancy-intense-roze, VVS1 zuiverheid diamanten ring, geaccentueerd door driehoekige en ronde diamanten, naar schatting tot 2,5 miljoen dollar opbrengen.

Het veilinghuis zal juwelen presenteren uit de collectie van filantroop Margaret Jonsson Rogers, de dochter van Texas Instruments oprichter en Dallas burgemeester J. Erik Jonsson, evenals eigendommen uit de nalatenschap van Mary Ethel Weinmann, de dochter van graaf en gravin André de Limur, voegde het toe.