Afbeelding: Tennis ‘GOAT’ (Greatest of All Time) Serena Williams voegde onlangs diamanten en gouden deubrés toe aan haar juwelencollectie, waarmee ze eens te meer bewijst dat ze weet hoe ze een outfit stijlvol en high fashion moet aankleden (foto’s – Serena Williams Jewelry). 

Ten eerste, als je naar tennis kijkt, kijk je naar Serena Williams. Ten tweede, als je naar Serena Williams kijkt, weet je dat je moet kijken naar alle details van hoofd tot tenen – vooral als het gaat om haar sieradenkeuze.

Serena Williams sieraden debuteerden twee nieuwe diamanten ‘deubrés schoenveters’ tijdens haar jongste – en misschien wel laatste – optreden op de U.S. Open. Het is logisch dat mensen elk aspect van haar outfit bestudeerden op haar laatste speeldag. Williams gaf hen wat ze wilden met deubrés waarop “Mama” en “Queen” stond.

Het totale effect was indrukwekkend, net als Williams’ tijd op het veld,” zegt Pricilla Salam, senior brand manager voor Serena Williams Jewelry.

Serena Williams deubres

Als de koningin van het veld, droeg Serena Williams haar aangepaste 10k massief geel goud, 1,5 cts. t.w. diamanten deubrés tijdens de 2022 U.S. Open waarbij ze aangeeft wat ze is: Queen and Mama (3.590 dollar voor het paar)

Serena heeft gedurende haar carrière veel iconische looks gehad, en we wisten dat de U.S. Open van dit jaar niet anders zou zijn,” zegt Salam. “Toen we de kans kregen om een stuk voor haar outfit te ontwerpen, wisten we dat het echt moest schitteren; maar op een leuke en onverwachte manier die Serena belichaamt. Zo kwamen we uit op diamanten deubrés in tegenstelling tot een traditioneler sieraad.

Volgens sneakerexperts is een deubré een decoratief veterlabel dat halverwege de jaren negentig bij Nike ontstond. Sindsdien hebben allerlei sneakermerken het label op hun schoenen aangebracht. Hierdoor werd het een aanpasbaar onderdeel van een modieuze schoen. Andere merken hebben goud en diamanten toegevoegd. Maar Serena Williams heeft het opgevoerd met haar kenmerkende stijl en statements. En sieraden zijn een belangrijk onderdeel geworden van haar merkverhaal.

De Serena Williams Jewelry deubrés zijn verkrijgbaar op haar website en kosten $3.590 per paar. Ze zijn gemaakt in 10k massief geel goud en zwart keramisch email. Ze zijn voorzien van een 1,5 karaat diamant verdeeld in ongeveer 200 stukjes op elke deubré.

Fans herkennen misschien thema’s in de sieraden die Serena Williams draagt en deelt via haar merk. Dat komt omdat veel ervan sentimenteel is of een boodschap overbrengt,” zegt Salam. Ze zegt dat slimme kijkers zich misschien de Queen ketting herinneren die Williams droeg op de Australian Open van 2021 of de Mama studs die ze vaak draagt op social media posts.

Serena Williams Jewelry

“Serena Williams gebruikt een verscheidenheid aan woorden en symbolen die voor haar betekenis hebben in haar sieradenlijn,” zegt Pricilla Salam, senior brand manager voor Serena Williams Jewelry, en ze verwacht dat de tennisprof die trend in toekomstige collecties zal voortzetten

De Serena Williams Jewelry collectie is in essentie altijd over zelfexpressie gegaan, en de deubrés zijn daar een uitbreiding van. Ze zijn voorzien van twee van haar favoriete statement woorden uit de collectie: Queen en Mama,” zegt Salam.

Wat de toekomst van Williams betreft, zegt Salam dat er binnenkort nieuwe collecties komen. “We zijn enthousiast om nog meer mogelijkheden voor zelfexpressie te bieden,” zegt ze.

Maar wat is de volgende stap voor Williams, die heeft aangegeven dat ze overweegt met tennis te stoppen, meer kinderen te krijgen of nog dieper in te gaan op haar liefde voor mode? Salam is wat terughoudender met dat antwoord, maar dat is volkomen begrijpelijk.

Zoals Serena zegt, het is een evolutie“, zegt Salam. “Het enige wat we zeker weten is dat wat Serena ook doet, het ons allemaal scherp zal houden.