Kering, de eigenaar van de high-fashion huizen Gucci en Yves Saint Laurent, rapporteerde een robuuste verkoop in haar juwelen- en horlogedivisies in 2019, onder leiding van een sterke prestatie in de regio Azië-Pacific.

De prestaties waren solide dubbelcijferig in juwelen bij Boucheron, Pomellato en Qeelin,” zei Kering CEO François-Henri Pinault in een beursgesprek. “Pomellato profiteerde van goede trends in Azië-Pacific, evenals in zijn West-Europese winkels met een sterk succes van de Nudo Pink-collectie“.

De omzet van Qeelin bleef stijgen, met behoud van een sterke dubbelcijferige groei, voegde hij eraan toe.

De omzet in het segment “andere huizen” van Kering – dat sieraden en horloges omvat, evenals andere modeproducten – steeg in de loop van het jaar met 20% tot 2,54 miljard euro (2,76 miljard dollar). De omzet in de winkels die een jaar eerder open waren, steeg met 18%.

De lancering van oogsieraden in 2019 is voor Kering zeer succesvol gebleken, aldus Pinault, terwijl ook de modesieraden het goed doen. De groep werkt aan een strategie voor het opschalen van het juwelenaanbod, met behulp van productinnovatie, kwalitatieve distributie en slimmere marketing.

We hebben een aanzienlijk potentieel voor ons, ook in juwelen,” voegde hij eraan toe. “Na drie jaar investeren, doet Boucheron het erg goed. Dus dit is voor mij veruit de meest winstgevende groei voor ons, en dit is de prioriteit van de groep.

De omzet van de Groep steeg met 16% tot EUR 15,88 miljard ($ 17,28 miljard). De winst over de periode daalde met 37% tot EUR 2,31 miljard ($ 2,51 miljard), omdat de luxe retailer werd getroffen door eenmalige lasten in verband met een belastingschikking met de Italiaanse overheid, die zij in mei afsloot. De omzet van de groep was sterk in alle regio’s, met name in Azië-Pacific, ondanks de politieke spanningen en verstoringen in de tweede helft van het jaar, die van invloed waren op de activiteiten van het bedrijf, aldus het rapport. De online omzet steeg in deze periode met 14%.

Kering maakt zich zorgen over de huidige wereldwijde uitdagingen die haar omzet voor 2020 kunnen beïnvloeden.

Het bedrijfsklimaat van de groep blijft onzeker met betrekking tot de macro-economische en geopolitieke onzekerheden, het nationale handelsbeleid en de wisselkoersschommelingen. Deze onzekerheden kunnen tijdelijk worden versterkt tijdens belangrijke gebeurtenissen of crises, zoals de recente coronavirusepidemie, gezien het effect op de consumptietrends en de toeristenstromen, en hun vermogen om de economische groei te beïnvloeden,” zei het bedrijf.