Afbeelding copyright: Signet Jewelers en Macy’s

De omzet en de winst van de Signet Juweliers overtreffen de verwachtingen voor het tweede fiscale kwartaal, toen de winkels hun deuren openden en de detailhandelaar zijn digitale mogelijkheden verbeterde.

Ook Macy’s laat positieve geluiden horen over de verkoop van juwelen.

Signet overtreft verwachtingen met net geen 13%

De verkoop verbeterde in het tweede kwartaal, toen we de winkels heropenden, en we soepel en innovatief bleven in deze ongekende tijden“, zei CEO Virginia Drosos. “Tijdens het kwartaal, schaalden wij ook ons nieuw virtueel verkopend model, verbeterden ons assortiment, en verbeterden onze gerichte digitale marketing met als gevolg een sterke reactie van de consument.

De opbrengst van de groep viel 35% jaar op jaar tot $888 miljoen voor de drie maanden die op 1 augustus beëindigden, wat de voorspelling van $788.5 miljoen door analisten overtreft.

Het bedrijf sloot al zijn Noord-Amerikaanse winkels eind maart als gevolg van de coronaviruspandemie. Het begon hen in mei te heropenen, en was op 90% van zijn locaties operationeel tegen 1 augustus. Terwijl de fysieke detailhandel leed, sprong de online verkoop 72% jaar op jaar tot aan $270.1 miljoen omdat het bedrijf virtueel contact met klanten toevoegde en een fulltime team van online verkopers implementeerde, wat resulteerde in hogere omzettingspercentages (van website bezoeker tot klant) dan gebruikelijk.

Terwijl de macro-omgeving onzeker blijft, gelooft het bedrijf dat het, door zowel zijn virtuele als fysieke voetafdrukken, klaarstaat om klanten te dienen waar ze maar willen winkelen en hoe dit aanstaande eindejaarsseizoen zich ook ontwikkelt,” voegde de juwelier eraan toe.

Sieraden onder de ‘best performers’ voor Macy’s

Juwelen waren een van de best verkopende categorieën bij Macy’s tijdens het tweede fiscale kwartaal, zelfs terwijl de totale verkoop daalde bij de grootwarenhuiswinkelketen.

De omzet van de groep daalde met 36% tot $3.56 miljard in de drie maanden die eindigen op 1 augustus, meldde de detailhandelaar.

Nochtans, nam de verkoop in hun ,”Focus Four” activiteiten toe

  • fijne juwelen
  • schoonheid
  • meubilair en matrassen en
  • backstage off-price

Dit zijn de vier categorieën waar de vraag van klanten sterk is, we een dominante of groeiende marktpositie hebben en we denken dat we de winstgevende groei kunnen stimuleren over een meerjarenhorizon“, zei Macy’s CEO Jeff Gennette.

De verschuiving van de uitgaven voor reizen als gevolg van de pandemie is zowel Macy’s als zusterbedrijf Bloomingdale’s ten goede gekomen, vooral als het gaat om luxeproducten, merkte hij op.

Van textiel tot schoenen, tot handtassen, tot matrassen, tot diamanten, bleek luxe sterk te lopen in bijna elke categorie van de Bloomingdale’s business,” voegde Felicia Williams, Macy’s interim chief financial officer, eraan toe. “Gezien onze kracht op dit gebied, leunen we meer op luxe om te profiteren van de verschuiving in de uitgaven.

De verkoop van die artikelen was “onevenredig sterk” in vergelijking met andere categorieën, zoals bagage, die tijdens de pandemie is gedaald. Om de vruchten van deze verandering te plukken, zal Macy’s een “verlengd” eindejaarsseizoen houden om de consument genoeg tijd te geven om te winkelen zonder de winkels te overbevolken, aldus Gennette.

Macy’s zal de komende twee jaar ook een aantal kleinere off-mall winkels openen, die het zal weiden aan zijn hoger geprijsde producten. De retailer zal die kleinere locaties gebruiken om te verkopen aan klanten die zich niet prettig voelen bij het betreden van een winkelcentrum tijdens de uitbraak van het coronavirus.

We willen alle juiste instappunten voor klanten hebben, hoe ze ook kiezen ervoor om te winkelen,” zei Gennette.