Deze feestdagen lijken kleine detailhandelaars klaar te zijn voor een flinke opsteker.
Ongeveer 80% van de Amerikaanse consumenten zegt deze feestdagen waarschijnlijk bij een klein bedrijf te zullen winkelen, zo blijkt uit een enquête die American Express vorige week heeft gepubliceerd.

Bovendien is 70% van de consumenten het erover eens dat ze er dit jaar bewuster op letten dat ze bij kleine bedrijven winkelen, vergeleken met voorgaande jaren.

Deze shoppers zijn niet alleen altruïstisch: 79% van de ondervraagden is het ermee eens dat de beste en meest unieke cadeaus voor de feestdagen van kleine bedrijven komen. En 75% van de consumenten is het ermee eens dat “persoonlijk winkelen bij een kleine onderneming hen plezier bezorgt en de feestdagen opwindend maakt“.

Uit een andere enquête blijkt dat consumenten dit jaar niet alleen bij kleine bedrijven willen winkelen, maar er ook meer geld aan willen uitgeven.

Uit een Small Business Holiday Omnibus-enquête van Wells Fargo blijkt dat 74% van de feestdagen-shoppers bereid is meer uit te geven om een klein bedrijf te steunen.

Van degenen die zeiden meer te zullen uitgeven, zei bijna 78% dat ze bereid zijn om 10% of meer uit te geven. De overige 22% is bereid 25% of meer uit te geven om een klein bedrijf te steunen.

Volgens Wells Fargo hebben shoppers die dit kerstseizoen een klein bedrijf willen steunen, daar verschillende redenen voor:

  • 64% zei dat ze de lokale gemeenschap wilden steunen
  • 40% hoopte meer unieke winkelmogelijkheden te vinden
  • 39% zei een betere klantenservice te vinden bij kleine bedrijven.

Shoppers hebben grote bedrijven niet de rug toegekeerd, maar ze zoeken wel andere dingen bij hen, zo ontdekte Wells Fargo. Tot de topartikelen die shoppers het liefst bij een klein bedrijf kopen, behoren bloemen, planten of persoonlijke geschenken. Bij grotere bedrijven wilden ze voedingsmiddelen, feestkleding en kostuums kopen.

Uit de enquête bleek ook dat als er geen prijsverschil is, jongere shoppers liever online winkelen dan in de winkel. Oudere shoppers denken precies het tegenovergestelde: Als alles gelijk is, verkiezen zij de ervaring in de winkel.