Afbeelding: Indira Scott voor De Beers.

Sotheby’s zal vijf natuurlijke-diamantenhangers verkopen die voor het nieuwe ReSet Collectieve project van De Beers worden gemaakt, waarbij de opbrengst naar het goede doel gaat.

Vijf juweelontwerpers creëerden de stukken met behulp van natuurlijke diamanten uit de mijnen van De Beers als onderdeel van de eerste samenwerking in de ReSet serie.

Sotheby’s zal de stukken aanbieden op de online verkoop van London Fine Jewels, die volgende maand plaatsvindt. Het doel van het De Beers project is om duurzaamheid in de sector te huldigen en de positieve impact van natuurlijke diamanten op de gebieden waar ze worden gedolven te benadrukken.

De vijf ontwerpers – Jade Trau, Jennie Kwon, Julez Bryant, Sara Weinstock en Zoë Chicco – bezochten eind vorig jaar de activiteiten van De Beers in Botswana en produceerden hangers die geïnspireerd waren op het gebied, de mensen en de wilde dieren die ze tegenkwamen.

Model Indira Scott zal de hangers dragen als het gezicht van de campagne, waarbij elk stuk een voorverkoopprijs van 20.000 tot 25.000 dollar draagt.

Het bieden zal plaatsvinden tussen 10 en 17 december, waarbij de inkomsten uit de veiling ten goede komen aan Stepping Stones International, die kwetsbare kinderen en jongeren in Botswana helpt, en aan het NAACP Legal Defense Fund in de VS.