De juwelenverkoop van Richemont steeg in het derde fiscale kwartaal met 9%, omdat de sterke groei in Europa, de VS en China de zwakte in Hongkong compenseerde.

De opbrengsten van Cartier, Van Cleef & Arpels en Buccellati stegen in de drie maanden eindigend op 31 december naar naar 2,16 miljard euro (2,40 miljard dollar), rapporteerde Richemont. De resultaten waren de eerste waarin Buccellati is opgenomen na de overname van het Italiaanse merk door Richemont in september 2019. Tegen constante wisselkoersen steeg de verkoop van juwelen met 6%.

De omzetgroei bij juwelenmaisons was breed gedragen, gedreven door juwelen en horloges in de collecties“, aldus het bedrijf. “De prestaties van Cartier, Van Cleef & Arpels en Buccellati waren bijzonder opmerkelijk gezien de negatieve impact van Hongkong“.

De omzet van de horlogemakersmerken, waaronder Piaget en Vacheron Constantin, steeg met 4% op jaarbasis tot 818 miljoen euro (907,2 miljoen dollar).

De omzet van de groep in het derde kwartaal steeg met 6% tot 4,16 miljard euro (4,61 miljard dollar). De omzet in Azië-Pacific steeg met 2% te midden van een dubbelcijferige groei op het vasteland van China en Korea. De sterke prestaties in die markten wogen op tegen “een ernstige omzetdaling” in Hongkong, aangezien de toenemende protesten de consumentenbestedingen blijven plagen en een vertraging van de toeristische bezoeken aan de gemeente veroorzaken.

De verkoop in Europa steeg, waarbij werd geprofiteerd van een sterke prestatie in de meeste markten en van een gunstige vergelijking tegenover dezelfde periode vorig jaar, toen de groei werd geschaad door demonstraties in Frankrijk die een negatieve invloed hadden op het toerisme en waardoor winkels gedwongen werden te sluiten.

De omzet in Noord- en Zuid-Amerika groeide ook, onder leiding van een goede prestatie in de VS die de dalingen in andere markten compenseerde, legde Richemont uit. De omzet in het Midden-Oosten en Afrika steeg, terwijl Japan terrein verloor.

De juwelenverkoop in de negen maanden van april tot december steeg met 8% tot 5,90 miljard euro (6,54 miljard dollar), terwijl de omzet van de groep met 8% steeg tot 11,55 miljard euro (12,81 miljard dollar). Het aandeel van Richemont steeg na de aankondiging met 5%.