Tiffany & Co, Swarovski en Pandora zijn de favoriete sieradenmerken van de rijkste immigranten in de Verenigde Staten, volgens een onderzoek van MVI Marketing.

De auteurs van het onderzoek vroegen 702 Amerikaanse consumenten van Aziatische, Spaanse en Latino afkomst, wier huishouden een jaarlijks inkomen heeft van $ 80.000 of meer, om de drie sieradenmerken te noemen die zij bezitten. Tiffany kam als eerste – 42% van de ondervraagde consumenten zei dat ze er sieraden van hadden – gevolgd door Swarovski met 33% en Pandora met 32%.

Toen MVI hen vroeg om de drie merken sieraden die ze het liefst als cadeau willen krijgen, koos ongeveer 44% Tiffany. Cartier stond op de tweede plaats, met 30% van de stemmen, terwijl Gucci-producten 28% kregen.

Tiffany stond ook in de top vijf van alle luxe modemerken, genoemd door 14%, gevolgd door Gucci, Louis Vuitton, Chanel en Cartier.

Sieraden waren het op twee na dure item dat deze mensen het meest waarschijnlijk kochten, na handtassen en kleding, volgens het rapport van MVI, waarin de koopkracht van immigranten wordt onderzocht met inkomens boven het gemiddelde.

Dit segment van de bevolking is gesofistikeerd, doordacht en wordt al snel een belangrijk segment onder Amerikaanse luxe consumenten“, aldus het rapport.

Deze consumenten, die MVI ‘toekomstgerichte immigranten‘ noemt, gebruiken hun mobiele telefoon het meest om reizen en spabehandelingen te kopen, maar genieten van echte ervaringen in mode- en juwelierszaken, heeft het rapport nog toegevoegd.