Afbeelding: The RealReal

Voor koppels die zich willen verloven, zijn er meer manieren dan ooit om die o zo belangrijke ringen te kopen, of het nu in de winkel is, via een virtuele afspraak, of door online te kijken op websites zoals The RealReal, die zegt te zien dat shoppers op verschillende manieren op zoek gaan naar hun bruidssieraden.

The RealReal zegt over zichtzelf dat het ‘de grootste en meest betrouwbare bron voor geverifieerde luxe tweedehands verkoop‘ is. Gebaseerd op de circulaire economie, verkoopt The RealReal kleding, juwelen, horloges, kunst en huisdecoratie die klanten hen toevertrouwen na er zelf van genoten te hebben.

Terwijl koppels in 2022 in recordaantallen naar het altaar marcheren – huwelijkswebsite The Knot voorspelt dat er dit jaar 2,6 miljoen huwelijken zullen plaatsvinden, vergeleken met 2,2 miljoen in 2019 – ziet The Real Real trends in de richting van vintage stijl, eenvoudige ontwerpen, en een aanhoudende interesse in fijne sieraden en topmerken, zegt Steffi Lee, redactioneel manager van fijne sieraden en horloges voor het in San Francisco gevestigde merk.

Lee deelde recent een aantal inzichten over wat ze zien in termen van trends in verloving- en bruiloftsieraden.

Wat zijn de overkoepelende trends die u ziet in verlovingsringen en trouwringen tot nu toe in 2022?

In dit nieuwe modetijdperk zijn mensen meer bereid om de traditionele stijlen achter zich te laten en te kiezen voor wat meer persoonlijk aanvoelt. Het gaat minder om solitaire en enkele stenen en meer om functionele luxe. We zien eenvoudigere, gestroomlijnde ontwerpen aan populariteit winnen en ontwerpen die een inherent moderne uitstraling hebben. De zoekvraag naar eternity bands is bijvoorbeeld met 46% gestegen en ze worden nu als op zichzelf staande stukken gekocht (vergelijking tussen het vierde kwartaal van 2021 en het eerste kwartaal van 2022).

Stijgt het verkoopvolume of stijgt de waarde van de ringen voor 2022 als een manier om de verloren tijd in te halen, misschien?

Trouwringen zijn top of mind voor onze shoppers – wat niet verwonderlijk is, aangezien iedereen staat te popelen om weer iets te kunnen vieren. Wat echt geweldig is om te zien, is dat niet alleen deze feestelijke stukken meer aandacht krijgen, maar dat de algemene honger naar fijne sieraden ook standvastig is gebleven. Merken als Chanel en Van Cleef & Arpels behouden een groot deel van hun winkelwaarde – respectievelijk 90% en 87% – zelfs op de tweedehandsmarkt, wat ons vertelt dat juwelen nog steeds top of mind zijn voor onze shoppers.

Wat voor unieke items kopen koppels?

Eternity bands. Trouwringen. Broches.

Hoe heeft onconventionele stijl de overhand genomen op The Real Real als het gaat om verlovings- en trouwringen?

Er is niet langer een duidelijke definitie van conventioneel en onconventioneel. Zelfexpressie staat voorop bij het stylen, en sieraden zijn nu een anker voor een look geworden in plaats van slechts een accessoire. Terwijl onze klanten nog steeds de voorkeur geven aan de beproefde merken, zien we ook belangstelling voor gekleurde edelstenen, ringen met meerdere stenen, en moderne, duidelijke ontwerpen. Als u winkelt bij The RealReal, heeft u al een unieke stijl, omdat onze inventaris uniek is, vooral onze merkloze stukken, die veel zeldzame schatten en vintage vondsten bevatten.

Wat kan ik nog meer vertellen over jullie trouwringen en verlovingsringen?

Trouwringen en sieraden hoeven niet beperkt te blijven tot verlovingen en ceremonies. Bij jubilea of andere speciale gelegenheden kan het een gelegenheid zijn om na te denken over nieuwe toevoegingen aan hun ring, zoals een diamanten band of een opvallende vintage ring. Als je een juweel hebt dat niet meer bij je stijl past of niet meer past bij wat je wilt, kun je het altijd bij ons inleveren en ruilen voor een stijl die meer bij je past.