Afbeelding: The Vault – Saks Fifth Avenue

Saks Fifth Avenue heeft The Vault geïntroduceerd, een nieuwe afdeling met luxueuze juwelen- en horloge-ontwerpers.

Het gebied, dat op het gelijkvoers niveau van de detailhandelaar wordt gevestigd, zal meer dan 25 merken, en één van de grootste selecties van herenhorloges belichten die de winkel ooit heeft aangeboden, zei Saks vorige week.

We hebben de ultieme luxe bestemming voor hoogwaardige sieraden en horloges in New York City gecreëerd,” zegt Saks’ belangrijkste commerciële verantwoordelijke, Tracy Margolies. “Met een verbeterde en verhoogde collectie van merken, beschikt The Vault over een verbluffende selectie van stukken – van diamanten verlovingsringen en verzamelbare herenhorloges, tot limited edition en one-of-a-kind stijlen.

Saks Fitfth Avenue heeft The Vault heringericht als onderdeel van zijn nieuwe strategie om zich te concentreren op het bieden van luxe, individualiteit en personalisatie, en het creëren van een speciale ervaring waar klanten zich comfortabel voelen bij het doen van waardevolle aankopen, zo verklaarde het.

De 12.000 vierkant-voet tellende The Vault, die meer dan dubbel de vorige ruimte Saks die aan juwelen wordt toegewezen is, zal zes verfijnde juwelenshops-in-shop, acht verkoper-ontworpen horlogewinkels en twee extra privé VIP ruimten bevatten. De Internationale Lounge biedt meertalige conciërgediensten voor wereldwijde bezoekers, dagelijkse winkelbezoeken en sieraden- en horloge-reparatiediensten.

The Vault zal ook een expositieruimte bevatten waar het bedrijf zal beschikken over merkpartners, gastcuratoren en speciale samenwerkingen. Tiffany & Co. zal als eerste aanwezig zijn in de tentoonstellingsruimte, en zal een collectie witte en gekleurde diamanten en zeldzame gekleurde edelstenen aanbieden. De lijn zal diamanten oorbellen met een gewicht van meer dan 16 karaat, een 6-karaats, fancy-vivid-yellow diamanten ring, en een ketting met meer dan 14 karaat saffieren, gezet in diamanten.

De ontwerpers van de juwelen met inbegrip van Boucheron en Repossi zullen hun eerste shop-in-shop ruimte in The Vault lanceren, terwijl Bulgari, Chopard, IWC Schaffhausen, Lorraine Schwartz en TAG Heuer onder de aanwezige merken zullen zijn.