Foto: Tiffany & Co.

Tiffany & Co. zal een ketting aanbieden met een 80-karaats diamant, die naar verwachting het duurste stuk ooit zal zijn, bij de heropening van de New York Fifth Avenue flagship store volgend jaar.

De ovaalvormige, D-kleurige, intern onberispelijke steen, die de juwelier haalde uit Botswana en intern in New York zal zetten, bevindt zich in het centrum van het stuk, aldus Tiffany dinsdag. Het is ook de grootste diamant die het bedrijf ooit heeft aangeboden. Alleen de 128,54-karaat, gele Tiffany Diamant, gedragen door zowel Audrey Hepburn als Lady Gaga is groter, en dat stuk is niet te koop.

Het juweel is een herboren versie van een Tiffany ketting gemaakt in 1939 voor de Wereldtentoonstelling, die een aquamarijn in plaats van de diamant heeft. De onthulling van dat stuk zette de toon voor de oorspronkelijke opening van de flagship store op de hoek van 57th Street en Fifth Avenue in 1940.

Wat is een betere manier om de opening van onze getransformeerde Tiffany flagship store in 2022 te markeren dan deze ongelooflijke ketting uit de wereldtentoonstelling van 1939 te herdenken, één van onze meest gevierde stukken toen we onze deuren… voor de eerste keer openden,” zei Victoria Reynolds, hoofd gemmologe van Tiffany.