Foto: Tiffany Men’s – NY Post

Tiffany & Co. heeft haar eerste uitgebreide collectie sieraden voor mannen gelanceerd. Deze collectie breekt met haar traditionele stijl door een moderner alternatief aan te bieden.

De stap is onderdeel van het plan van de retailer om een breder publiek aan te trekken en een beroep te doen op millennial consumenten. Terwijl in het verleden Tiffany een scala aan producten voor mannen, waaronder geldclips, manchetknopen en ringen heeft aangeboden, zal de nieuwe collectie, Tiffany Men’s, ook andere sieraden items, evenals horloges, accessoires en huishoudelijke voorwerpen omvatten.

Het is een minder traditionele kijk op wat mannen willen en nodig hebben vandaag de dag,” zei een woordvoerder van het bedrijf. “Tiffany blijft natuurlijk de grote klassieke sieraden aanbieden waar het bekend om staat, zoals manchetknopen…. of ID armbanden. Maar dit is echt een heel andere houding en standpunt over sieraden voor mannen, veel jonger van geest en een meer moderne zienswijze.

De 100-delige collectie zal variëren in prijs van $ 200 tot $ 15.000 voor sieraden, en meer dan $ 75.000 voor bepaalde artikelen. De producten, allemaal ontworpen door Reed Krakoff, Tiffany’s artistiek leider, zullen profiteren van de groeiende markt voor heren sieraden. Deskundigen uit de sector hebben een stijging van de populariteit van de artikelen opgemerkt, waarbij Platinum Guild International een groot deel van de groei van de verkoop van platina-juwelen in 2018 toeschrijft aan een grotere vraag van mannen. Ondertussen heeft Louis Vuitton artistiek directeur Virgil Abloh in juni een nieuwe lijn van sieraden voor mannen, met inbegrip van hangers, armbanden en ringen uitgebracht.

Terwijl de collectie is gecentreerd op vakmanschap, en traditionele juwelen-creërende technieken gebruikt, draait het om het idee dat er een persoon achter elk object staat, zo verklaarde het bedrijf.

De collectie is in veel opzichten anders,” voegde de woordvoerder eraan toe. “Het is een lifestyle collectie in die zin dat het gebaseerd is op sieraden, maar ook op reizen, lederwaren, barware, games en nog veel meer. Echt, we zijn er op uit om een hele wereld te creëren voor Tiffany mannen.