Afbeelding van Tiffany & Co

Tiffany & Co heeft de opening aangekondigd van een juweleninnovatie- en ontwerpstudio, van een oppervlakte van ongeveer 1.500 m², nabij haar kantoren in Manhattan, gelegen op nummer 200 op Fifth Avenue.
Deze workshop is bedoeld om ontwerpers, juweliers, ingenieurs en kwaliteitsexperts samen te brengen voor een optimale samenwerking in een unieke en moderne site.

De workshop is opgezet om sterke prototyping in de beginfase van de creatie mogelijk te maken. Dit zorgt voor snelheid en flexibiliteit bij de ontwikkeling“, zegt Dana Naberezny, vice-president van de Jewellery Innovation and Design Workshop. “We zijn in directe communicatie, in realtime. We hebben alle organisatorische belemmeringen verwijderd. Interne en externe leveranciers kunnen samenwerken om innovatieve materialen, technologieën en processen te verkennen en zo het innovatietempo te versnellen.

De ruimte is open, met mobiele en op maat gemaakte kantoren, zodat collega’s zich kunnen verzamelen volgens de behoeften van elk project.

Microscopen en verschillende meetinstrumenten, aanwezig op de site, worden gesynchroniseerd met audiovisuele systemen die een communicatie mogelijk maken met de leveranciers en de partners van Tiffany.

Glaswanden stimuleren een open en collaboratieve omgeving, bestaande uit een ruimte gewijd aan prototyping en 18 werktafels voor juweliers.

Als klap op de vuurpijl is het pand uitgerust met 3D-printers, laserlasmachines, polijststations en metaalbewerkingsapparatuur.

Alessandro Bogliolo, CEO van Tiffany & Co, zei: “Tiffany & Co opende onlangs haar Jewellery Innovation and Design-workshop op slechts een paar stappen van de kantoren in New York. Dit stelt ontwerpers, modelbouwers en ingenieurs in staat om naast elkaar te werken en onze ontwerpen tot leven te brengen, en stimuleert opwindende innovatie, zowel op het gebied van knowhow als van het gebruik van edele metalen en edelstenen.

Reed (Krakoff) en ons ontwerpteam zitten niet verstrikt in het traditionele concept van juwelenontwerp. Onze benadering van het maken van sieraden kent geen grenzen.sylvain goldberg

Design is veel meer dan alleen maar samenvoegen, ordenen of zelfs bewerken: het is waarde en betekenis toevoegen, verlichten, vereenvoudigen, verduidelijken, wijzigen, deftig te maken, dramatiseren, overtuigen en misschien zelfs amuseren. Ontwerpen is net proza in poëzie transformeren.

Sylvain Goldberg