De Amerikaanse consumentenbestedingen aan juwelen zullen deze Valentijn een record breken, met een stijging van 51% ten opzichte van vorig jaar, voorspelde de National Retail Federation (NRF).

Consumenten zijn van plan $ 6,2 miljard uit te geven aan de categorie, het hoogste bedrag sinds de NRF in 2004 begon met haar onderzoek, zei de organisatie maandag. De totale uitgaven aan geschenken voor dierbaren zullen met 10% stijgen ten opzichte van 2021 voor een totaal van 23,9 miljard dollar, voorspelde de organisatie.

Na het historische niveau van consumentenuitgaven tijdens de feestdagen in de winter, lijkt het erop dat de trend zich in 2022 zal voortzetten,” legde NRF CEO Matthew Shay uit. “Valentijn is een speciale gelegenheid voor veel Amerikanen, zelfs nog meer nu we uit de pandemie komen, en retailers zijn bereid om hen te helpen de feestdag op een gedenkwaardige en betekenisvolle manier te markeren.

Meer dan de helft van de Amerikaanse consumenten verwacht de feestdag in 2022 te vieren, waarbij 76% van hen benadrukt dat het belangrijk is om dit te doen gezien de huidige staat van de pandemie. Van degenen die geld willen uitgeven, zal de gemiddelde consument 175 dollar uitgeven, een stijging van 6% ten opzichte van vorig jaar, omdat shoppers van plan zijn meer uit te geven aan hun partner of echtgenoot.

Tot de populaire geschenken behoren snoepgoed, dat door 56% van de ondervraagden wordt gekozen, wenskaarten (40%) en bloemen (37%). Bijna een derde van de ondervraagden zei een avondje uit te willen schenken, een stijging ten opzichte van 24% een jaar geleden en net onder het niveau van vóór de pandemie, aldus de NRF. Ongeveer 22% kiest sieraden als de belangrijkste aankoop voor een geliefde.

De ontvangers verkiezen massaal voor een ervaring, zoals kaartjes voor een concert of sportevenement, als het cadeau dat zij het liefst zouden krijgen voor Valentijn. Het cijfer, dat steeg van 36% in 2021 tot 41%, wijst op een terugkeer naar het niveau van vóór de Covid-19, aldus de NRF.

Uit de enquête bleek dat 41% van alle shoppers van plan was hun aankopen online te doen, terwijl 32% bij warenhuizen, 28% bij discountwinkels en 18% bij lokale kleine bedrijven wil kopen.