Amerikaanse consumenten zijn van plan meer dan 20 miljard dollar uit te geven aan cadeaus op Valentijnsdag, met sieraden bovenaan de lijst voor bijna $ 4 miljard, volgens de National Retail Federation (NRF).

Een NRF-enquête toonde een stijging van 6% in het bedrag dat consumenten van plan waren uit te geven voor hun geliefden op Valentijnsdag, naar een totaal van $ 20,7 miljard. De groei komt ondanks een daling van het aantal consumenten dat de dag dit jaar viert, zei de NRF. Het totaal breekt het vorige record van $ 19,7 miljard, dat werd vastgelegd in 2016.

Terwijl de uitgaven voor sieraden in totaal $ 3,9 miljard bedroegen, omvatten andere favorieten een avondje uit met $ 3,5 miljard, kleding met $ 2,1 miljard, $ 1,9 miljard voor bloemen en $ 1,8 miljard voor pralines.

De overgrote meerderheid van de Valentijnsdagdollars wordt nog steeds uitgegeven aan geliefden, maar er is dit jaar een grote toename in het verspreiden van deze liefde naar kinderen, ouders, vrienden en collega’s toe“, zei NRC-CEO Matthew Shay. “Degenen die meedoen, geven meer uit dan ooit, en dat zou het gevolg kunnen zijn van de sterke economie. Nu de werkgelegenheid en het inkomen groeien, lijken consumenten de reikwijdte te vergroten van wie in aanmerking komt voor een kaart of een doos bonbons.

Cadeaus voor huisdieren zijn ook een populaire keuze, net zoals cadeaubonnen en ‘het schenken van een beleving‘.

Uit de enquête bleek dat 35% van alle shoppers hun aankopen wilden doen bij warenhuizen, terwijl 32% discountwinkels koos en 27% van plan was om online te winkelen.