De wereldwijde verkoop van sieraden steeg in het derde kwartaal met 4%, dankzij de groei in Noord-Amerika, volgens marktonderzoek door Alrosa.

De omzet in Noord-Amerika steeg met 4% ondanks bezorgdheid over de handelsoorlog tussen de VS en China, gaf het Russische mijnbedrijf woensdag aan.

De omzet in de regio Azië-Stille Oceaan, inclusief India en Zuidoost-Azië, steeg met 3% dankzij een voortdurende expansie van nationale retailers doorheen het vasteland van China, evenals prijsaanpassingen door juweliers om de zwakkere Chinese yuan en hogere douanerechten te compenseren. De groei vertraagde echter vergeleken met de stijging van 17% die Alrosa in het tweede kwartaal voor de regio rapporteerde.

De omzet in India daalde als gevolg van een verzwakt consumentenvertrouwen na recente schandalen in de sector, evenals de waardevermindering van de roepie. De omzet in het buitenland steeg met 2%.

De belangrijkste drijvende kracht achter de wereldwijde markt voor diamanten juwelen is de VS, die het hele jaar door stabiele groeipercentages liet noteren,” zei Dmitry Klimenko, hoofd van de analytische afdeling van Alrosa. “Dit verhoogt het vertrouwen van de markt in de aanloop naar het kerstverkoopseizoen. In Azië vertoont de consumentenvraag een minder gestage groei als gevolg van de verzwakking van de nationale valuta ten opzichte van de Amerikaanse dollar.