De pandemie heeft de manier waarop consumenten in de VS shoppen voor verlovingsringen veranderd, in plaats van een grote invloed te hebben op de bedragen die ze hebben uitgegeven, volgens een onderzoek van bruiloftsspecialist The Knot.

Aanzoekers maakten meer gebruik van online hulpmiddelen tijdens Covid-19, bijvoorbeeld door tijd te besteden aan het onderzoeken van ringen op het internet of het contact maken met juweliers op sociale media, zei de organisatie in haar 2020 Jewelry & Engagement Study. Het resultaat is dat bijna een derde van de aankopen via het internet plaatsvond, hoewel 63% nog steeds persoonlijk plaatsvond, hetzij bij een lokale juwelier (51%), hetzij bij een nationale juwelier (33%).

Toch zei 86% van de koppels dat het virus hun uitgaven niet had beïnvloed. De gemiddelde kosten van een verlovingsring bedroegen $5.500 – een vrij gematigde daling van 7% t.a.v. $5.900 vorig jaar, merkte The Knot op.

In deze ongekende omstandigheden stonden de aanzoekers onder druk vanwege de beperkingen op het persoonlijk winkelen en de noodzaak om de gelegenheid snel te plannen om gelijke tred te houden met de voortdurend veranderende situatie. Zo’n 83% voelde een verwachting om een zeer uniek aanzoek te creëren in 2020, tegen 75% in 2019, terwijl bijna de helft hun oorspronkelijke plannen moest veranderen, bijvoorbeeld door de locatie, de datum of het al dan niet betrekken van hun verwanten te heroverwegen.

Bovendien bezochten degenen die ‘de vraag stelden‘ gemiddeld slechts twee winkeliers in 2020, vergeleken met drie in 2019, en bekeken ze slechts acht ringen, vergeleken met 15 vorig jaar.

Ondanks uitdagende tijden en veranderingen in vele oorspronkelijke aanzoekplannen als gevolg van Covid-19, bleven paren in de hele natie hun relaties versterken en verbeteren, waarbij ze lieten zien hoe zelfs in de meest uitdagende tijden de liefde niet kan worden afgelast“, aldus Kristen Maxwell Cooper, hoofdredacteur van The Knot.

The Knot baseerde zijn bevindingen op een onderzoek onder meer dan 5.000 Amerikaanse volwassenen tussen 18 en 54 jaar die zich tussen april en november 2020 verloofd hebben.