Dit is het jaar waarin alles weer normaal zou worden na de pandemie, toch?. En toch lijkt het leven nog steeds behoorlijk vreemd.

De CEO van Twitter laat een poll zijn lot bepalen? Vreemd. Een ex-president die NFT’s verkoopt? Super vreemd.

De sieradenbranche ontsnapte niet aan deze vreemdheid. Dit zijn de vreemdste verhalen die ik kon vinden van het afgelopen jaar. Deze verhalen zijn amusant, vreemd, verbijsterend en soms goor. (Beschouw dit als een waarschuwing.)

Uitwerpselen omzetten in laboratorium diamanten

Hoe men ook denkt over in laboratorium gekweekte diamanten, men is het er waarschijnlijk over eens dat ze niet van uitwerpselen moeten worden gemaakt. En toch heeft Christoph Büchel – door ArtNet omschreven als een “kunstenaar-provocateur” – kunstige provocaties verricht door laboratorium-diamanten te maken met behulp van DNA uit zijn eigen uitwerpselen. Het volledige verhaal bevat een uitleg van het proces, maar die wilt u waarschijnlijk niet lezen.

Consumenten zijn duidelijk op hun hoede voor bloeddiamanten, maar ik kan me niet voorstellen dat kakdiamanten populairder worden.

Van COVID-19 tests sieraden maken

Tijdens de drie jaren van pandemie zijn COVID-19 tests een favoriet geworden voor iedereen die graag een vreemd voorwerp in zijn neusgaten stopt. Maar kunnen het ook sieraden zijn? Toen Robert Cavalli, oprichter van modemerk Triple RRR, een foto van een vrouw met oorbellen voor antigeentests op Instagram plaatste, ging deze viraal. Nu is dit dwaze idee behoorlijk gemeend geworden. Hij vertelde later aan The Hindustan Times: “In plaats van je negatieve plastic antigeentests in de vuilnisbak te gooien, kan je deze recyclen tot een modeaccessoire! Waarom niet?

Ratten stelen gouden sieraden uit vuilnisbelt

Grote steden bestrijden momenteel meer ratten en criminaliteit dan gewoonlijk. Maar hoe zit het met ratten die misdaden plegen?
Een vrouw in Mumbai, India, droeg een tas vol gouden sieraden en gaf twee kinderen vada pav, een Indisch straatvoedsel. Ze gaf hen per ongeluk ook juwelen, die ze prompt weggooiden. Ze werden naar een plaatselijke vuilnisbelt gebracht, waar ze de aandacht trokken van enkele gezellige ratten.
De politie vond later de gouden sieraden terug na controle van de CCTV-beelden, waarop een paar ratten te zien waren die de zak met goud van de vuilnisbelt naar een goot brachten,” vertelde een politie-inspecteur aan NDTV. Geen idee of ze van plan zijn een aanklacht in te dienen.

Man verliest neusring en vindt hem in zijn long

Volgens de New York Post werd een man uit Ohio met 12 piercings op een ochtend wakker zonder neusring. Toen hij hem niet kon vinden, kocht hij een nieuwe.
Men dacht dat hij hem kwijt was, totdat hij midden in de nacht wakker werd met een vervelende hoest. Nadat hij met spoed naar het ziekenhuis was gebracht, stelden röntgenfoto’s vast dat zijn verdwenen neusring zich op een of andere manier had vastgezet in de bovenste kwab van zijn linker long.
Ik had zoiets van, ‘Dat meen je niet!’ ” zei hij. “Daar heb ik lang naar gezocht.

Schoonmoeder steelt erfstuk juwelen van aanstaande bruid

Vreemd! Volgens een Reddit post, had een 28-jarige aanstaande bruid net een aantal 4-karaats oorbellen geërfd en was enthousiast om ze te dragen op haar bruiloft.
Maar ze verdwenen op de grote dag, en de vrouw stelde vast dat de dader haar aanstaande schoonmoeder was.
Ze belde de politie, die ze vond in de tas van de schoonmoeder, maar nu is de beroofde pasgetrouwde verscheurd over de vraag of ze aangifte zal doen.
Het publiek op Reddit was er helemaal voor, vooral nadat ze had gehoord dat de schoonmoeder haar “hatelijke teksten” had gestuurd.
Oh my God,” schreef er eentje. “Is deze vrouw een Disney slechterik?

Geit breekt in in het toilet van een juwelierszaak

Een loslopende geit in Cartagena, Spanje, brak in bij een juwelierszaak en rende het toilet in, volgens een bericht in Murcia Today.
De politie sloot het dier binnen op en bedwong het snel.
We zagen het bijna niet eens binnenkomen, want het kwam heel snel binnen,” zei de manager van de winkel. “Het raakte een glazen paneel heel hard en sloeg het omver.
De politie is nog aan het uitzoeken wiens geit het was, hoe het losbrak en waarom het zo dringend naar toilet moest 🙂

Vrouw verkoopt “niet vervloekte” verlovingsring

Toen een gescheiden vrouw in Casper, Wyoming, besloot om haar oude verlovingsring op Facebook te verkopen, kon ze het niet laten om even haar hart te luchten.
De ring, zei ze, kwam uit “haar eerste mislukte huwelijk,” maar hij is “totaal niet vervloekt.” Ze voegde eraan toe dat ze het geld zou willen gebruiken “voor iets leuks zoals therapie.
Het ongewone verkooppraatje werkte blijkbaar; volgens K2 radio is de ring snel verkocht, zelfs zonder vloek.

“Ik wens je schittering, glitter en voorspoed. Een briljant en gezond nieuwjaar!”

sylvain goldbergSylvain Goldberg