afbeelding: Watches & Wonders Genève©

De organisatoren van de beurs Watches & Wonders Genève hebben het evenement in april geannuleerd vanwege het coronavirus. Baselworld zal nog steeds plaatsvinden, althans is dat nu het standpunt.

De Zwitserse Fondation de la Haute Horlogerie zei dat het haar “plicht” was om te anticiperen op de risico’s van reizen en internationale bijeenkomsten gezien de wereldwijde verspreiding van de ziekte. De beurs, vroeger bekend als Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH), zou van 25 tot 29 april in de Zwitserse stad plaatsvinden.

Om de gezondheid en het welzijn van al onze gasten, pers, partners en teams te beschermen, is besloten om de komende editie van Watches & Wonders Genève te annuleren“, aldus de organisatie donderdag in een verklaring. “De Fondation de la Haute Horlogerie begrijpt de teleurstelling die de annulering van dit jaar kan veroorzaken en blijft ter beschikking van haar partners en gasten voor eventuele vragen die zij hebben.”

Baselworld is nog steeds gepland vanaf 30 april tot 5 mei, maar een toegewijd team houdt “nauwlettend toezicht op de situatie op uurbasis” en volgt de instructies van de autoriteiten, aldus een woordvoerder van die beurs.

Het virus is afkomstig uit China, maar deze week is gebleken dat het zich heeft verspreid tot in Europa, met gevallen in Italië, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en andere landen.

De maartedities van de Hong Kong International Diamond, Gem & Pearl Show en de Hong Kong International Jewellery Show zijn al naar mei verschoven. Ondertussen heeft Swatch Group, de eigenaar van Omega, Tissot en Harry Winston, zijn jaarlijkse horlogetop, Time to Move, die eind februari en begin maart in Zürich, Zwitserland, zou plaatsvinden, geannuleerd.

Meer over Watches & Wonders Genève

De Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) is een vakbeurs van de internationale horloge- en sieradenindustrie. Het wordt georganiseerd door de Fondation de la Haute Horlogerie (FHH) en vindt plaats in Palexpo in Genève, Zwitserland. De SIHH werd opgericht in 1991 en was een bewuste poging van Cartier, samen met Baume & Mercier, Piaget, Gérald Genta en Daniel Roth, om een meer exclusieve beurs te creëren die gewijd is aan verfijnde horloges.

De SIHH wordt voornamelijk bijgewoond door de merken van de Richemont groep en wordt beschouwd als een van de belangrijkste beurzen voor luxe horloges (naast Baselworld). SIHH 2019, dat werd gehouden van 14 tot 17 januari 2019, trok meer dan 23.000 bezoekers en journalisten. In 2018 kondigden Audemars Piguet en Richard Mille aan dat ze vanaf 2020 niet meer naar SIHH zullen gaan. In oktober 2019 kondigde FHH aan dat SIHH voor de 30e editie (2020) haar naam zou veranderen in Watches & Wonders Genève en in opeenvolgende weken met Baselworld zou worden gehouden tot 2024.