Steeds meer consumenten gaan terug naar de winkel op zoek naar hun geld terug, een trend die volgens de National Retail Federation (NRF) zowel een kostenpost als een opportuniteit vormt.

Amerikaanse detailhandelaren verwachten voor meer dan 761 miljard dollar aan retourzendingen te verwerken van artikelen die zij in 2021 hebben verkocht, aldus de brancheorganisatie. Dit is iets minder dan 17% van de 4,58 biljoen dollar aan detailhandelsverkopen die de natie heeft geregistreerd, en betekent een stijging ten opzichte van 2020, toen het cijfer 11% bedroeg.

Dit betekent dat voor elke $1 miljard aan verkopen, de gemiddelde detailhandelaar $166 miljoen aan retourzendingen moet incasseren. Voor elke $100 aan retourzendingen die bedrijven accepteren, verliezen ze $10,30 aan retourfraude, voegt de federatie eraan toe.

Verkopers moeten retourzendingen echter benaderen als een essentieel onderdeel van hun strategie: klanten komen terug naar de winkel, ook al zijn ze gekomen om geld te ontvangen in plaats van het uit te geven, wees de federatie op.

Detailhandelaren hebben aangegeven dat ze een toename zien van artikelen die naar winkels en online worden geretourneerd, maar het voordeel is dat het hen ook extra mogelijkheden biedt om verder contact te leggen met klanten en een positieve ervaring te bieden“, aldus Mark Mathews, vicevoorzitter van onderzoeksontwikkeling en sectoranalyse van de NRF.

De online retouren waren ongeveer in lijn met de afgelopen jaren en bedroegen 218 miljard dollar, of 21% van de totale verkoop. Ongeveer 23,2 miljard dollar – ongeveer 11% – werd frauduleus geacht, aldus de NRF.

De NRF baseerde de cijfers op een enquête die zij samen met Appriss Retail in oktober en november 2021 onder 57 retailers hield.