De verkoop van zilveren sieraden is in 2020 gestegen, voor het twaalfde achtereenvolgende jaar. Dit blijkt uit een studie van de Silver Promotion Service (SPS).

Ongeveer 42% van de juwelierszaken in de VS die aan het onderzoek deelnamen, meldden een hogere verkoop. Hierbij de meerderheid een dubbelcijferige stijging van tussen de 11% en 25%, aldus de SPS. Op basis van de antwoorden van de retailers waren 20- tot 40-jarigen de belangrijkste kopers van zilveren juwelen.

Meer dan de helft van de ondervraagden gaf aan dat de verkoop van zilveren sieraden in de feestdagen van 2020 hoger lag dan in dezelfde periode het jaar daarvoor. De marges die retailers zagen op de verkoop van zilveren juwelen waren zelfs meer dan twee keer zo groot als die van andere categorieën. Zilver leverde 43% marge op, vergeleken met 19% voor diamanten juwelen, 17% voor bruidsjuwelen, 16% voor goud, en 5% voor platina.

In volume vertegenwoordigde de verkoop van zilveren sieraden ongeveer 34% van de totale juwelenaankopen in 2020, en 27% in dollarwaarde. Ondertussen zei 41% van de retailers dat hun online verkoop van zilveren sieraden steeg ten opzichte van 2019, volgens de SPS, dat een initiatief is van het Silver Institute, een handelsgroep met hoofdkantoor in Washington, DC. Bijna alle respondenten zeiden dat ze geloofden dat de verkoop van zilveren juwelen zou blijven stijgen.

De Silver Promotion Service is verheugd dat zilveren juwelen blijven groeien in belang voor Amerikaanse juwelierszaken…ondanks de uitdagingen gerelateerd aan de Covid-19 pandemie,” zei SPS directeur Michael Barlerin. “We zijn ook enthousiast over de robuuste uiting van optimisme voor de voortdurende groei van zilveren sieraden in de toekomst.

Wie is de Silver Promotion Service?

Het Silver Institute beheert de Silver Promotion Service, die is opgezet om het imago van en de vraag naar zilveren sieraden te bevorderen.

Een belangrijk onderdeel van dit initiatief is het identificeren van “Designers of Distinction” en fabrikanten van zilveren sieraden die in aanmerking komen als “SilverMark Partners“. Deze leden krijgen de kans om deel te nemen op basis van hun inzet om de beste zilveren sieraden te ontwerpen. De sieraden worden op verschillende manieren onder de aandacht gebracht: onder andere via initiatieven van de bedrijfstak, modeshows, speciale evenementen, mediamogelijkheden, en op grote internationale sieradenbeurzen.

De SPS werkt ook samen met geselecteerde retailers om hen te voorzien van de materialen en informatie die nodig zijn om hun verkoop van zilveren sieraden verder te verbeteren.

Alle initiatieven van de SPS zijn erop gericht om het imago, de zichtbaarheid en de aantrekkelijkheid van het edelmetaal zilver te verbeteren!