Foto boven: Sunset necklace in 18k yellow gold and French enamel with yellow and orange sapphires, $8,600; Andrea Fohrman

De populariteit van astronomische sieraden is alom bekend en beschreven – vaak gaat het om creaties met de sterren, sterrenbeelden en de maan in het middelpunt. In een knipoog naar de 50ste verjaardag van de maanlanding, heb ook ik hier een boeiende collectie maanjuwelen samengesteld.

De ster is zonder twijfel een van mijn absolute favorieten, zo niet het favoriete icoon in sieraden, en ik weet dat ik niet alleen ben. Ik denk dat we het zo geweldig vinden omdat sterren romantisch zijn – ze verlenen wensen, fonkelen boven een nachtscène, en beroeren allerlei emoties.

Maar waarom zou je de nacht alle liefde laten krijgen? De zon – die technisch gezien een ster is, letterlijk het centrum van ons zonnestelsel. Hij levert het licht van onze dag, de warmte van onze zomers en is de belangrijkste energiebron die we hebben.

Dat alles en een mooi uiterlijk; ook dit motief wordt afgebeeld in vele prachtige sieraden.

Dit is niet revolutionair, noch is het nieuw – ik ben allesbehalve een actuele trend aan het belichten. Ik heb gewoon gemerkt dat ik geïnteresseerd ben in het zien van sieraden die hulde brengt aan de zon. En er zijn ontwerpers die de heer Zon een nieuw perspectief geven, met een reeks prachtige stukken, zowel groot als klein.

Het begin van onze afdaling naar de donkere helft van het jaar – het bewijs dat de dagen al korter worden is duidelijk – betekent dat we ons aan die zorgeloze zomerdagen vastklampen, wat betekent dat we ons vastklampen aan de zon. En als de herfst en de winter het overnemen, kan het binnen handbereik hebben van een stukje zon een welkome warmte geven – deze juwelen zijn gemaakt om je aan ‘op te warmen‘.

Here comes the sun! Laten we het vieren, opslaan en dragen.