Afbeelding: Alrosa

Alrosa handhaaft zijn productievoorspelling voor 2020, aangezien het bedrijf zijn voorraad ruwe diamant in het eerste kwartaal, ondanks de zwakke marktomstandigheden, heeft verkleind.

De mijnbouwer verwacht dat de productie 11% tot 34,2 miljoen karaat toeneemt dit jaar, maar waarschuwde dat zijn vermogen om te verkopen zal afhangen van de coronavirus situatie.

De diamantbranche begon goed aan 2020 aangezien het gevoel van de consument verbeterde in de belangrijkste markten voor diamantjuwelen, de voorraden bij de midstream normaliseerde, de prijzen van geslepen diamant begonnen te stijgen, en de diamantverkoop vrij robuust was in december en januari. De trend sloeg echter al in februari om, na de sluiting van de markten in China en Hong Kong. De duik verslechterde nadat COVID-19 zich verspreidde naar Europa en de VS“.

De voorraad van de mijnwerker daalde met 6% tot 21,1 miljoen karaat op 31 maart van de 22,6 miljoen karaat die hij eind 2019 in bezit had, meldde het bedrijf. Het was echter 48% hoger dan een jaar eerder. Het verkoopvolume daalde met 11% tot 9,4 miljoen karaat voor het kwartaal, terwijl de verkoopwaarde met 11% daalde tot 881,2 miljoen dollar.

De productie steeg met 2% op jaarbasis tot 8 miljoen karaat, als gevolg van de toegenomen activiteiten bij grote mijnbouwprojecten in de Russische Yakutia regio.

Tijdens het kwartaal, steeg de output bij de ondergrondse mijn Aikhal 42% jaar op jaar tot 628.000 karaat, toe te schrijven aan hogere capaciteit bij de verwerkingsinstallatie. De productie in de ondergrondse depots van Udachny steeg met 24% tot 817.000 karaat te midden van een verbeterde efficiëntie, terwijl de productie in de Jubilee mijn met 6% toenam doordat de activiteiten naar hoogwaardigere ertsen verschoven werden.