De vier Antwerpse diamanthandelszalen gaan volgende week weer open, terwijl België zijn beperkingen op het gebied van beweging en sociale interactie geleidelijk aan versoepelt.

De regering staat toe dat diamantbedrijven hun activiteiten maandag opnieuw opstarten, hoewel veel werknemers thuis zullen werken. Het land was al sinds midden maart op slot, toen het probeerde de verspreiding van het coronavirus te beperken. De Antwerpse beurzen sloten hun handeslvloeren op 16 maart.

De Federatie van Belgische Diamantbeurzen besloot alle handelshallen te heropenen vanaf 11 mei“, vertelde een woordvoerder van het Antwerpse World Diamond Centre (AWDC) maandag. “Het advies van de Belgische overheid is nog steeds om zoveel mogelijk vanuit huis te werken, maar vanaf vandaag kunnen mensen weer aan het werk als dat nodig is“.

Het land heeft 7.765 sterfgevallen als gevolg van de pandemie geregistreerd en iets minder dan 50.000 gevallen, volgens gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie.

De AWDC en de federatie hebben de mensen geadviseerd om social distancing richtlijnen in acht te nemen en thuis te blijven als ze verkoudheid- of griepachtige symptomen hebben.

Antwerpen heeft vier diamantbeurzen: de Antwerpse Diamantbeurs, de Antwerpsche Diamantkring (voor ruwe handel), de Diamantclub van Antwerpen en de Vrije Diamanthandel.