De Beers verkocht $ 540 miljoen aan ruwe diamant in de decembercyclus, gesteund door de terugkeer van Indiase fabrikanten na hun vakantieonderbreking, zei het bedrijf dinsdag.

De omzet van de 10e cyclus, inclusief het zicht van vorige week in Botswana, steeg met 22% vanuit $ 442 miljoen tijdens de vorige cyclus. De opbrengsten klommen 19% ten opzichte van een jaar geleden.

“De omzet bleef in overeenstemming met de verwachtingen voor het allerbelangrijkste eindejaarsseizoen voor de detailhandel, omdat snij- en polijstfabrieken in India hun activiteiten herstartten na de Diwali-vakantie,” zei Bruce Cleaver, CEO van De Beers.

Indische fabrieken sluiten meestal drie weken lang na Diwali, die dit jaar plaatsvond op 7 november. De markt veert meestal na het festival weer op als fabrikanten heropenen en ruw aankopen, zodat ze hun activiteiten kunnen opvoeren. Ze gebruiken ook december om zich voor te bereiden op een verwachte toename in de vraag naar geslepen goederen in het eerste kwartaal, wanneer dealers en winkeliers hun voorraden willen aanvullen die ze verbruiken tijdens het Amerikaanse eindejaarsseizoen.

De ruwe diamantverkopen van De Beers stegen dit jaar met 2% tot $ 5,39 miljard, volgens schattingen van Rapaport. Dat omvat 10 zichtend gedurende het jaar, evenals veilingopbrengsten.