Alrosa ontgint, met een onberispelijke timing, een ruwe diamant die er vreemd genoeg als een voetbal uitziet: dit precies in het midden van het WK in Rusland.

De mijnbouwer ontdekte de 0,50 karaat steen op Karpinskaya-1 in de regio Arkhangelsky afgelopen woensdag, drie dagen voor de kwartfinale van het Russische nationale team tegen Kroatië. Alrosa-president Sergey Ivanov zei dat hij hoopte dat dit een goed voorteken zou zijn voor de wedstrijd. Ondertussen weten we dat het niet gewerkt heeft: Rusland verloor in een shootout en verliet inmiddels het toernooi.

De natuur creëert veel verschillende vormen, soms onverwacht, maar het is de eerste keer dat we iets als een voetbal hebben gezien“, vertelde een woordvoerder van de Russische mijnwerker Rapaport News op zondag.

De producent benoemt de diamant naar Igor Akinfeev, de Russische doelman.

Alrosa, een van de sponsors van het Wereldkampioenschap, maakte van de gelegenheid gebruik om een ​​collectie van 32 ronde geslepen diamanten van 0,3 karaat te lanceren ter ere van het sportevenement – één voor elk van de landen die deelnemen aan het toernooi . Hij lanceerde ook een Fan Contest om een aan ​​voetbal gerelateerde naam te kiezen voor een ruwe steen van 76,53-karaat. Geen van deze diamanten leek echter op een voetbal.