De feestdagen naderen. Laat deze duurste diamanten in kleur ter wereld een inspiratie zijn.

De duurste diamanten in kleur zien er echt bijzonder uit en halen extreem hoge prijzen. Kleurdiamanten, soms bestempeld met de Engelse term ‘Fancy Colour Diamonds’, zijn wellicht minder beroemd dan witte diamanten. Omdat ze in de natuur nog veel minder optreden zijn ze vaak nog precieuzer. Niet meer dan één op de tienduizend diamanten is fancy coloured. Bij een aantal bankiers en investeerders zijn kleurdiamanten een beduidende bouwsteen van de investeringsportefeuille geworden.  De afgelopen jaren werden voor een aantal kleurstenen een vermogen betaald.

duurste-diamanten-the-orange

In november 2013 werd, tijdens een Christie’s veiling ‘The Orange’, een oranje, peervormige diamant van 14,82 karaat, voor een prijs boven de 35 miljoen dollar verkocht.

In mei 2014 veilde Sotheby’s de ‘Graff Vivid Yellow’, een enorme gele steen (100,09 karaat) duurste-diamanten-graff-yellow-diamond-kleinervoor 16,3 miljoen dollar. De steen werd gezwind verkocht aan een dame vooraan in de zaal. Enkele minuten later daagt de steen opnieuw op het veilingscherm op. De aankoper was verward omdat de Graff Vivid yellow in Zwitserse frank en niet in dollar was aangeboden. Snel werd de steen alsnog door een andere koper bemachtigd.

duurste-diamanten-graff-pinkDe duurste roze steen is de ‘Graff Pink’ van 24,78 karaat. Deze steen was eertijds in handen van gerenommeerd juwelier Harry Winston. Laurence Graff, van het gelijknamige Graff Diamonds, kocht ze op een veiling van Sotheby’s gekocht voor wel 46 miljoen dollar.

 

De ‘Blue Moon Diamond‘ (12,03 karaat) werd voor 48,4 miljoen dollar gekocht door Chinees vastgoedtycoon Joseph Lau. Die herdoopte de kussenvormige steen meteen tot de ‘Blue duurste-diamanten-blue-moon-diamondMoon of Josephine’, de voornaam van zijn 7-jarige dochter. De ‘blue Moon of Josephine’ is tot op heden de enige diamant voor dewelke meer dan 4 miljoen dollar per karaat werd betaald.

 

 

 

sylvain-headcut

Sylvain Goldberg over de duurste diamanten in kleur ter wereld