De Beers Forevermark heeft een plan geannuleerd waarbij het merk de distributie van losse diamanten van zijn groothandelspartners zou hebben overgenomen, nadat dit bij sommige van zijn detailhandelaren tot opschudding had geleid.

Omdat we de strategie voor De Beers Forevermark blijven ontwikkelen en luisteren naar de feedback die we hebben ontvangen over de behandeling van losse diamanten binnen het merk, hebben we besloten de status quo te handhaven“, aldus Charles Stanley, president van De Beers-merken, Noord-Amerika, in een e-mail aan de detailhandelaren van het merk.

Dit betekent dat u toegang blijft houden tot losse De Beers Forevermark-diamanten rechtstreeks van onze erkende leveranciers en onszelf, samen met de blijvende mogelijkheid om onze diamanten te plaatsen in semi-montages van derden of één van onze De Beers Forevermark zettingen.

Het plan, dat als streefdatum 1 januari 2023 had, zou hebben geëist dat deze diamanten nog uitsluitend met de ontwerpen van het merk zouden worden verkocht, en zou De Beers Forevermark alle losse diamantverkopen van het bedrijf hebben laten afhandelen.

De Beers zei dat die stap nodig was om de algemene merkervaring op te bouwen, maar detailhandelaren maakten zich zorgen dat het plan hun langdurige relaties met fabrikanten in de weg zou staan.

Het merk kondigde het plan aan vlak voor de JCK Las Vegas show, wat leidde tot woede onder de aanwezige detailhandelaren en fabrikanten.

Een De Beers Forevermark detailhandelaar toonde zich opgelucht dat het plan was geschrapt, maar zei dat het jammer was dat de JCK Las Vegas show in beslag was genomen door de inmiddels opgeborgen intentie.

In zijn bericht merkte Stanley op dat “afgewerkte sieraden geleverd zullen blijven worden via onze geleverde diamantcollecties,” die “verder zijn verfijnd en uitgebreid.

Merkpartners zijn nog steeds verplicht om jaarlijks voor 75.000 dollar aan producten van De Beers Forevermark te kopen, aldus de e-mail.