Afbeelding: Gem Diamonds

Gem Diamonds heeft de verkoop aangekondigd van een 13,33-karaats roze diamant, ontdekt in februari bij haar mijn in Lesotho, voor het bedrag van $ 8,8 miljoen.

De tenderverkoop, die plaatsvond in Antwerpen, vertegenwoordigt een recordprijs per karaat van $ 656.933 voor het bedrijf.

Het resultaat bouwt voort op een succesvol 2018 voor Gem Diamonds, dat haar winst meer dan verdubbelde tot $ 46,6 miljoen, zo meldde het. De mijnwerker zei dat dit te wijten was aan een recordaantal grote stenen ontgonnen in de Letšeng-mijn, waarbij de hoeveelheid diamanten die meer dan 20 karaat woog steef met 21% tot 257.

Vorig jaar verkocht het 44 diamanten voor meer dan $ 1 miljoen, goed voor een totaal van $ 137,2 miljoen. Dit omvat de Lesotho Legend, die afgelopen maart $ 40 miljoen opbracht.

Ondanks de positieve financiële resultaten, koos Gem Diamonds ervoor geen dividend voor 2018 uitkeren, omdat de prioriteit was om de financiële positie te versterken in het licht van de onzekerheid van de huidige diamantmarkt.