Lucara Diamond Corp. behaalde, bij de laatste aanbesteding van het jaar, een hogere omzet dan het had verwacht, omdat de stabilisatie van de markt een stijging van de ruwe prijzen tot gevolg had.

De eigenaar van de Karowe mijn in Botswana bracht 52,9 miljoen dollar binnen, 16% boven de voorspelling.

Hoewel het te vroeg is om een trend te noemen, wijzen de prijzen die in onze laatste verkoop van het jaar zijn bereikt op een sterkere, meer gestabiliseerde marktomgeving en een aanhoudend sterke vraag naar Karowe diamanten“, aldus Lucara Diamond CEO Eira Thomas.

De verkoop genereerde een gemiddelde prijs van $548 per karaat, met prijzen die in alle grootteklassen verbeteren, voegde het bedrijf toe. Dientengevolge, nam de volledig jaarverkoop 9% tot $192.5 miljoen toe, wat de opbrengstvoorspelling van Lucara van $170 miljoen tot $180 miljoen overtreft. De gemiddelde prijs van $468 per karaat voor 2019 was echter 7% lager dan de $502 per karaat die het bedrijf voor 2018 rapporteerde.

Lucara Diamond profiteerde van de sterke vraag naar ruw op haar digitale leveringsplatform, Clara, terwijl haar klantenbestand in de loop van het jaar toenam tot 27 klanten in tegenstelling tot 4. Het programma, dat in de loop van 2019 zestien verkoopsessies heeft uitgevoerd, is klaar om goederen van derden aan te nemen, en Lucara verwacht begin volgend jaar te beginnen met proeven met “ten minste twee” andere aanbieders.

De vraag in de recente [Clara] verkoop heeft nu het beschikbare aanbod overtroffen“, aldus het bedrijf. De technologie, die ruwe beschikbaarheid met de geslepen vraag matcht, “bereikt sterke prijzen voor Karowe diamanten en genereert aantrekkelijke marges voor zijn klanten, bevestigend dat de significante waarde kan worden ontsloten door de verkoop van ruwe diamanten op een efficiëntere manier te verkopen“.

De mijnwerker acht zich goed gepositioneerd voor een stijging van de diamantprijzen in het komende jaar of twee, aangezien het ruwaanbod op begint te raken bij verouderde mijnen. Dit geeft reden om optimistisch te zijn voor de activiteiten in Karowe en voor de plannen van Lucara om uit te breiden naar ondergrondse mijnbouw, die de levensduur van de site zou verlengen tot 2040, merkte Thomas op.