New Brunswick, een hoekje paradijs op aarde

Beeld je in. Je komt op dageraad op je favoriete plekje van een rivier met kristalhelder water aan. Zoals de rivier Renous in New Brunswick (Canada). Je ziet nagenoeg meteen een school zalmen zwemmen. Je voelt de adrenaline door je aders heen vloeien. Je kiest zorgvuldig je vlieg uit en werpt delicaat, maar wel vastberaden, je vislijn uit. Enkele keer achter elkaar gebeurt er …. niets! Nog eens proberen dan maar en plotseling ‘BANG’, hapt een grote, zilverachtige zalm toe. De strijd begint…..

Ook zin om dit zelf mee te maken?

De passie van Sylvain is altijd al karate geweest. Een sport die snelheid en uitstekende reflexen combineert met een zen gevoel, met een extreme focus op het hier en nu.

renous-river

Bereid je vliegen voor: de Atlantische zalm, koning van de vissen voor de sportvissers, trekt visfanaten van over heel de wereld bij ons aan. Er leven veel soorten vis in onze meren en heldere rivieren: de ‘smallmouth bass’, elft, forel, bronforel, snoek, zalm en meer. Als je comfortabel in de regio wil overnachten heb je een ruime keuze aan gezellige hotels. Ook ervaren, professionele gidsen vind je bij ons in overvloed. Ze zorgen voor alles: de boten, de visvergunning met bovenop alles uitstekend advies.

Dat is de tekst die Sylvain aangezet heeft zich te begeven naar New Brunswick. Voor een heerlijk ontspannend – 100% natuur – verblijf.

Dagje vissen op de Renous rivier

Het is nog heel vroeg ’s ochtends, wanneer Sylvain zijn knusse kamer in het Rodd Miramichi Hotel in Miramichu, waar hij ‘zijn tenten heeft opgeslagen’ verlaat. De dag begint met het verzamelen van alle hulpmiddelen die nodig zijn tijdens een visuitstap. Zijn gids begeleidt hem tot aan de Renous rivier en geeft hem enkele tips om de ‘koning der vissen’ te vangen. Na enig wachten – maar Sylvain kan erg geduldig zijn – overneemt enige opwinding hem, omdat hij voelt dat hij beet heeft! Een zalm heeft toegehapt.

De dag eindigt op de veranda van het hotel, waar de bezoekers in afwachting van een rijk avondmaal, opgewonden hun nieuw opgedane ervaringen met elkaar uitwisselen.

Een verborgen gem

New Brunswick bevindt zich aan de oostkust van Canada, net boven de staat Maine en naast Québec.

Volgens sommigen is dit het mooiste wat de oostkust van het land te bieden heeft. Wij neigen ze gelijk te geven. New Brunswick bestaat uit 5 verschillende regio’s en heeft oceaan, stranden, bergen, rivieren, steden, dorpen en alles wat hiertussen kan liggen.

grand_falls_new_brunswick

De koning van de zee

Al sinds vele jaren trekken de rivieren van New Brunswick vissers van over heel de wereld, op zoek naar de Atlantische zalm, aan. De zalm word vaak de koning van de zee genoemd. Deze prachtige vis is de meest begeerde soort bij de vissers die niet in New Brunswick wonen en er naartoe komen.

De jacht op de Atlantische zalm, met hengel en vlieg, bestaat al minstens sinds de 15e eeuw. De activiteit kent een rijke traditie die nog steeds verder gezet wordt door de zalmvissers van nu. De Atlantische zalm laat zich niet door de eerste de beste visser vangen. Hij zwemt zeer snel, springt het water uit en biedt de visser doorgaans een onvergetelijk gevoel. Een ervaring die je moet opdoen, al is het slechts één keer in je leven!

Onvergetelijke ervaring

Indien u na het lezen van dit kort relaas van de visvakantie van Sylvain Goldberg op de Renous rivier in New Brunswick er ook zin in heeft, maak dan uw vishengel, vliegen en aas alvast klaar. De rivieren en meren van New Brunswick wachten u op voor een onvergetelijke vakantie.

zalm-renous