Afbeelding: Star Diamond Corporation

Star Diamond Corporation heeft op haar twee exploratiesites in Canada een grote hoeveelheid waardevolle en grote ruwe stenen opgemerkt, waardoor de aandelenkoersen omhoog schoten.

Bijna 27% van de diamanten in het Star-project zijn type IIa, een categorie die minder dan 2% vertegenwoordigt van alle ruwe diamanten gedolven van kimberlieten, meldde het bedrijf. Het aandeel van die categorie op zijn Orion South kimberlite is 13%, zei het na een grote studie van goederen die het had ontgonnen op deze locaties.

Het bedrijf identificeerde een 49,09-karaats diamant uit Star en een 32,35-karaats steen uit Orion South. Het ontgon ook twee diamanten die kleiner maar waardevoller waren: een 11,96-karaats steen uit Star ter waarde van $ 11.333 per karaat, en een 15,88-karaats diamant uit Orion South die het waardeert op $ 2.800 per karaat.

De aanwezigheid van twee hoogwaardige diamantgroepen (octahedra en type IIa) versterkt de toekomstige potentiële diamantprijzen van de kimberlieten Star en Orion South enorm,” zei George Read, Senior Vice President Exploration and Development bij Star Diamond.

De aandelenkoers van Star Diamond Corporation steeg na deze aankondiging met 9%.